„Žaibas medį sprogdino Ąžuolyne. Matėm žaibą ir griaustinį girdėjom, nematytas gyvenime“, – įspūdžių neslėpė kaunietis.

Kaip matyti vyro portalui atsiųstose nuotraukose, į medį trenkęs žaibas šį tiesiog paleido į šipulius. Nuolaužos pabiro visur, net į netoliese esantį vandens telkinį, ant tako užkrito šakos. Kas liko iš kamieno, labiau primena didelį dantų krapštuką, o ne medį.

Kaip nurodė BNS, Vilniuje iškritus stichiniam lietaus kiekiui, sulaukta per 300 pranešimų apie padarytą žalą, pažeidimus, buvo kilę sunkumų transportui, vanduo užliejo kiemus ir rūsius, pranešė savivaldybės įmonė „Grinda“.

Kaunietis liko be žado: Ąžuolyne žaibas prieš pat akis medį paleido į šipulius

Be to, bendrovė praneša, kad likviduodami liūties padarinius jos darbuotojai rado daug nuplautų automobilių valstybinių numerių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento budėtojas BNS teigė, kad ir ugniagesiams gelbėtojams teko vykti į iškvietimus dėl liūties, traukti automobilius iš vandens. Daugiausia pagalbos prašymų sulaukta Vilniuje, tačiau tiksli statistika bus žinoma trečiadienį.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis (LHMT), antradienį Vilniuje fiksuotas stichinis lietus, kai per 12 val. ar trumpesnį laikotarpį iškrenta 50–80 mm kritulių. Nuo 80 mm laikoma, kad lietus yra katastrofinis.

Apie 13 val. Trakų Vokėje buvo iškritę net 79,7 mm kritulių, Vilniaus centre, Čiurlionio gatvėje esančioje VU meteorologinėje stotelėje, – apie 41 mm.

Trečiadienis su karščiais ir perkūnija

Trečiadienį stiprės aukštesnio slėgio laukas. Nakties pradžioje iš užsilikusių debesų vietomis trumpai palis, gali kartą kitą sužaibuoti ar sugriaudėti perkūnija. Po vidurnakčio kai kur suboluos rūkas. Vėjas bus vos juntamas.

Temperatūra nakties metu nesiskirs nuo antradienio ir pasiskirstys tarp tų pačių 15–20 laipsnių, skelbia LHMT.

Daugiau skaitykite: kaunas.kasvyksta.lt