Merginai įtarimų sukėlė ne tik skelbimo turinys, bet ir jį paviešinęs asmuo. Tai „Facebook“ vartotojas Airinas Arutiunian. Prie skelbimo taip pat pridėta tinklapio sexymodels.eu nuoroda.

Būtent šiuo tinklapiu savo kaip fotografo Dovydo paslaugas reklamavo ir A. Arutiunianas, kuris įtariamas išžaginimu ir santykiavimu su nepilnamečiu asmeniu. Ikiteisminis tyrimas dėl jam pateiktų tyrimų vis dar nepabaigtas, o teismo skirtos kardomosios priemonės vis dar galioja.

Beje, A. Arutiunianas fotografo paslaugas teikė Vilniuje, o šiame skelbime nemokamos fotosesijos siūlomos Kaune.

A. Arutiunianui galioja kardomoji priemonė – namuose jis privalo būti nuo 20 val. iki 6 val. ryto. DELFI žiniomis, A. Arutiuniano prašymu neseniai buvo pakeistos šios kardomosios priemonės sąlygos – anksčiau jis turėdavo būti Vilniuje, o po prašymo tenkinimo – Kaune.

Airinas: neieškau jokių modelių

DELFI susisiekus su pačiu A. Arutiunianu, šis teigė: „Nieko nededu“. Į teiginį, kad skelbimas paskelbtas iš anketos, kuri užregistruota Airino Arutiunian vardu, jis atsakė tvirtindamas, kad tai nieko nereiškia. „Nereiškia, kad aš dedu, – kalbėjo A. Arutiunianas. – Neieškau, neieškau jokių modelių, nieko nededu.“

A. Arutiunianas tvirtino, kad bet kas galėjo sukurti anketą jo vardu, tačiau prieš kurį laiką iš tos pačios anketos buvo pasirodęs kitokio pobūdžio skelbimas kitoje „Facebook“ grupėje. Prie šio skelbimo buvo prirašytas ir numeris. Būtent šiuo numeriu DELFI ir paskambino. Atsiliepė pats A. Arutiunianas.

Skelbimų „Facebook“ tinkle iš tos pačios anketos buvo viešinta ir daugiau. Ne kartą buvo nurodytas tas pats numeris.

A. Arutiunianas, išgirdęs, kad numerį pavyko gauti tiesiog iš „Facebook“, iš tos pačios anketos, iš kurios viešinami ir modelių paieškų skelbimai, tiesiog neigė: „Nieko nededu“.

Pasidomėjus, kaip vyksta ikiteisminis tyrimas, A. Arutiunianas teigė, kad tai turi žinoti prokuroras, o pasidomėjus, ar tikrai grįžo prie senos veiklos, atsakė: „Čia mano asmeninis dalykas. Aš nesu viešas žmogus. Nesu aš nei politikas ar kažkas, kad turėčiau sakyti, kuo užsiimu“.

Prokuroras teigia, kad viskas vyksta įprastai

DELFI susisiekus su bylą kuruojančiu prokuroru Vladimiru Sergejevu, šis patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, teismo byla dar nepasiekė.

Prokuroras teigė, kad viskas vyksta įprasta tvarka, procesas nėra per ilgas, nors A. Arutiunianas dar pernai penkis mėnesius buvo laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, vėliau išleistas ir iki dabar laukia ikiteisminio tyrimo pabaigos.

DELFI pastarąjį skelbimą, paviešintą socialiniame tinkle, gavo iš kelių asmenų. Buvo nuogąstaujama, kad A. Arutiunianas gali grįžti prie senos veiklos. Kiek anksčiau „Facebook“ tinkle buvo paviešintas merginos nuogąstavimas, kuri teigė, kad teko susidurti su pačiu „Alfa vyru“. Tuomet DELFI susisiekus su A. Arutiunianu, šis teigė, kad „mergina neteisėtai paviešino jo atvaizdą“, esą jis jau buvo išsiaiškinęs su ja ir paprašęs ištrinti kitas merginas įspėjantį įrašą.

Fotografavo, prisistatinėjo Dovydu

Ikiteisminis tyrimas vis dar atliekamas dėl galimo išžaginimo ir galimo santykiavimo su nepilnamečiu asmeniu. A. Arutiunianas įtariamas nusikalstamas veikas vykdęs fotosesijų metu. Nemokamas fotosesijas merginoms jis siūlydavo prisistatydamas Dovydu.

Praėjusių metų gruodžio viduryje iš Lukiškių paleistam „Alfa vyru“ prisistatinėjusiam A. Arutiunianui buvo paskirtos kitos kardomosios priemonės. Jam buvo paskirtas namų areštas, pagal kurio sąlygas jis namuose privalo būti nuo 20 val. iki 6 val.

Jis taip pat negali ieškoti ryšio su nukentėjusia mergina, į jo namus gali patekti tik šeimos nariai arba pareigūnai. Paimti ir A. Arutiuniano dokumentai, jis įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Tiesa, kardomosios priemonės ir vis dar tęsiamas tyrimas jam netrukdė toliau tęsti savo veiklos. Sausio pradžioje jis pristatė naujus mokymus „Už grotų. Tapk bebaimis kalėjimui“.

Jo tinklapyje iki šiol galima įsigyti įvairių mokymų, kuriuose mokoma vilioti moteris, o „YouTube“ paskyroje vis dar patalpinti įrašai tokiais pavadinimais: „Priklausomybės pornografijai ir masturbacijai“, „Kaip nusitempti merginą į lovą iš baro“, „Kaip greitai suvilioti merginą seksui“, „Alfa vyro mąstymas“ ir panašiai.

Papildyta 2020 metų birželio 17 dieną

Delfi susisiekus su A. Arutiuniano bylos prokuroru Vladimiru Sergejevu, šis teigė, kad tyrimo eiga pasistūmėjo – ikiteisminis tyrimas baigtas ir byla perduota teismui. Prokuroro teigimu, A. Arutiunianui panaikinti kaltinimai išžaginimu, liko kaltinimai lytinės aistros tenkinimu su nepilnamečiu asmeniu bei pridėti kaltinimai chuliganizmu.