Proteste kalbės miestiečiai, Kauno ukrainiečių atstovai. Šiuo protestu kauniečiai nori išreikšti savo nepasitenkinimą, kad tęsiantis Rusijos pradėtam karui Ukrainoje Kauno miesto vadovui ir jo šeimai priklausanti įmonė „Vičiūnų“ grupė toliau tęsia veiklą, o tai perka kulkas okupantams, kurie žudo taikius žmones. Ir kauniečiai, ir ukrainiečiai ragins nedelsiant imtis veiksmų nutraukiant ryšius su Rusijos Federacija. Taip pat šiuo protestu kauniečiai nori išreikšti pilietinę poziciją, kad jų rinkti atstovai savo veiksmais ir bandymais išsisukinėti prarado miestiečių pasitikėjimą.

„Karo Ukrainoje, kurį pradėjo agresorė Rusija, akivaizdoje mes, kaip visuomenė, negalime tylėti ir susitaikyti su tuo, kad Kauno miesto merui Visvaldui Matijošaičiui ir jo šeimai priklausantis verslas, turintis gamyklas Rusijos Federacijoje, toliau tęsia savo veiklą, o iš naujausios viešos informacijos paaiškėjo, kad turi gamybinių išteklių veiklai tęsti dar keliems mėnesiams į priekį, nors visuomenei buvo viešai paskelbta, jog veikla jau stabdoma. Meras Matijošaitis negali pasislėpti po savo mėgstamu kartoti teiginiu, kad jis yra ne politikas, nes jis dalyvavo rinkimuose ir žmonės jį išrinko, suteikė jam pasitikėjimo kreditą.

Kauniečiai jaučiasi nuvilti ir apgauti, todėl mūsų netenkina tai, jog yra meluojama ir viešai nepateikiami atsakymai į pagrindinį klausimą – kada konkrečiai „Vičiūnų“ grupės įmonėje Kaliningrade išeis paskutinis darbuotojas, kuris užvers gamyklos vartus?“ – teigia protesto organizatoriai.

Protesto organizatoriai Kauno miesto merui V. Matijošaičiui, Kauno miesto tarybos nariui ir UAB „Vičiūnų grupė“ generaliniam direktoriui Šarūnui Matijošaičiui, Kauno miesto tarybos nariui ir UAB „Groward Group“ direktoriui Dainiui Matijošaičiui išsiuntė kauniečių kreipimasi dėl susidarusios situacijos ir pakvietė dalyvauti proteste, kur bus suteikta proga viešai atskleisti konkrečius „Vičiūnų“ grupės planus dėl verslo veiklos stabdymo Rusijos Federacijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją