Iš JAV grįžęs G.Labanauskas nustebo sužinojęs, kad partijos kolegos, vos per porą dienų jam nesant, spėjo susiderėti su valdančiosios koalicijos atstovais dėl bendradarbiavimo ir pasirašyti paramos sutartį.

"Truputėlį paskubėta su sutarties pasirašymu. Sutartis nėra bloga, aš jos nekritikuoju, išskyrus vieną punktą – punkte 1.9 numatyta, kad reikia su koalicijos partneriais derinti mūsų teikiamas kandidatūras. Aš sutarties su tokiu punktu nebūčiau pasirašęs. Tačiau reikia kalbėti apie ne apie piktą valią, o apie kai kurių politikų nepatyrimą", – sakė G.Labanauskas, kurio manymu neetiška derinti socialdemokratų kandidatus, jei su socdemais nebuvo derintos „Sėkmės koalicijos“ partnerių atstovai į aukštus postus.

Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas Antanas Ivanauskas teigia, kad jis nieko nežino apie kolegų nepasitenkinimą dėl pasirašytos bendradarbiavimo sutarties. A.Ivanausko manymu, sutartis pasirašyta ne jo, o derybinės grupės sprendimu.

"Aš turėjau pirmininko įgaliojimus, ėjau pirmininko pareigas tuo laikotarpiu. Tai ne mano asmeninė, o derybinės grupės pozicija. Kovo 28 dieną buvo sukviesta vadovybė, grupių pirmininkai ir buvo diskusija tuo klausimu dėl 1.9 punkto. Visi pritarė, kad šis jų („Sėkmės koalicijos“ partnerių – DELFI) reikalavimas yra principinis, kaip kai kurie mūsų reikalavimai", - sakė A.Ivanauskas.

Atviresnis buvo Kauno miesto tarybos narys Bronislovas Kučinskas, kuris partijos kolegoms negailėjo kritikos.

"Tai yra 4-5 žmonės, kurie kursto šitą dalyką. Tai jau ne pirmas atvejis. Čia yra iš Vilniaus viena dama (Birutė Vėsaitė – DELFI) įdomi labai, kuri stengiasi vadovauti Kaunui, bet mes turime savo vadą. Ta grupelė, su Ivanausku priešaky, Vasilijus Popovas, jaučiantis nuoskaudą, kad nebuvo išrinktas pirmininku, veikia partijos nenaudai. Taip negalima daryti jei esame vienos partijos atstovai", - sakė socdemas B.Kučinskas.

Jei sutarties su „Sėkmės koalicijos“ partneriais nepavyks pakeisti gali atsitikti ir taip, kad socdemai gali atsisakyti paremti valdančiąją daugumą. A.Ivanausko manymo, pakeisti sutarties sąlygas bus sudėtinga.