aA
Sekmadienį visi grilio ir mėsos mėgėjai sugužėjo į pirmą kartą rengiamą „Grilinam urmu“ renginį Kaune. Prekybos miestelyje „Urmas“ pakvipo kepama mėsa. Pasiektas naujas rekordas – vienoje vietoje vienu metu net 26 kepsninėse buvo kepami kepsniai bei šašlykai.
Kaune pasiektas skaniai kvepiantis rekordas
© R. Tenio nuotr.

Kiekvienam dalyviui reikėjo atsinešti savo kepsninę bei anglių, o organizatoriai pasirūpino mėsa, prieskoniais bei padažais. Iš viso padovanota virš šimto kilogramų kiaulienos sprandinės šašlyko, kuris buvo marinuotas tradiciniu būdu: naudojant actą, svogūnus bei prieskonius.

Skaniausių šašlykų rinkimai

Visi dalyviai rodė savo sugebėjimus ir varžėsi dėl geriausiojo titulo. Išrinkta komisija ragavo kiekvieno dalyvio iškeptą mėsą ir išrinko tris originaliausias komandas, kurios naujoviškai pateikė kepsnius.

Nugalėtojų komandos lyderis Antanas Kondratas tikino, kad šašlykus kepa kiekvieną savaitę, tačiau specialaus recepto nėra. Kas kartą kepant gaunasi vis kitoks skonis, todėl ir šį kartą nežinojo, kaip gausis. Tačiau komisiją sužadėjo tuo, jog pateikė kelių rūšių kepsnius, kitaip tariant buvo pagal kiekvieno skonį ir aštrių, ir pikantiškų.

Pirmosios vietos nugalėtojai apdovanoti kepsnine. Antrosios ir trečiosios vietos į manus parsivežė prieskonių ir padažų, kuriuos dovanojo renginio rėmėjai.

Geros nuotaikos bei šašlykų kepimo receptai

Kiekvienas į renginį atsivežė įvairių produktų, kuriais gardino mėsą. Dauguma kepė tradiciškai, tačiau pasitaikė ir dar negirdėtų idėjų. Štai nuotaikingai nusiteikę Viktoras ir Irma paskanauti siūlė pačių auginamomis aktinidijomis (tai vaisius, kurios skonis panašus į kivio). Šeimininkai tikino, kad tokį receptą atrado patys ir jau 30 metų marinavimui naudoja būtent šiuos vaisius, o ne citriną. Vyras juokavo, kad šventėje dalyvavo dėl to, kad žmonos hobis yra gaminti, todėl norėjosi kulinariniais atradimais pasidalinti su visais.

Kauniečiai Sigita ir Arvydas nestokojo geros nuotaikos ir vaišino visus susirinkusius. Šeima neslėpė, jog vištų širdeles kepa pirmą kartą, tačiau tikisi, kad visiems patiks, o į šventę atvykti viliojo vedėjas Gediminas Juodeika.

Tikisi gurmaniško renginio

„Grilinam urmu“ šventės organizatorius Erikas Kundreckas džiaugėsi, kad dalyvių neišbaidė karštis ir tiek daug norinčių pakepti mėsą susirinko į vieną vietą. Jis pasakojo, kad idėja kilo visai netikėtai, kai susilažino su renginio vedėju G. Juodeika. Taip mintis išsirutuliojo iki tokio renginio.

Organizatorius neslėpė, jog ateityje renginys plėsis ir taps tikrai gurmanišku renginiu į kurį atvyks ne tik visa Lietuva, bet ir iš kaimyninių šalių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Seimo nariai atvirai sako, kad šitas darbas jiems patinka labiausiai: ką tarp sesijų iš tiesų veikia tautos išrinktieji (74)

Praėjusių metų rugsėjo 10 dieną pradėtą Seimo rudens sesiją, parlamentarai baigė sausio 14...

Susidūrimas su bankroto administratoriumi virto detektyvu: skolos suma išaugo kartais (17)

Bankrutuojant įmonei kaunietis Karolis „Delfi“ redakcijai pasakojo galimai susidūręs su vieno...

Liga, dėl kurios draugai ir kolegos gali virsti priešais: tokį sergančiojo elgesį sunku pakęsti net ir artimiesiems

Vagystė dažnam asocijuojasi su neigiamais jausmais ne tik dėl to, kad tai – nusikaltimas....

Zoologijos sodo šeimininkas pratrūko: o kas tas gyvūnų teises sugalvojo? (146)

Kol gyvūnų teisių gynėjai baisisi sąlygomis Klaipėdos zoologijos sode, jo šeimininkas...

Ko gero, geriausia gyvenime diena: patyčias kentęs devynmetis lydėjo Australijos regbio žvaigždes (31)

Patyčias kentęs devynerių Quadenas Baylesas tapo ryškiausia persona Australijoje, šeštadienį...

Paulius Gritėnas ir Viktoras Bachmetjevas

Esminiai dalykai. Ar tiesa vis dar turi savo vietą žiniasklaidoje?

5-oje „Esminių dalykų“ laidoje Paulius Gritėnas ir Viktoras Bachmetjevas aptaria žiniasklaidos...

Ką daryti, kad gyventumėte laimingoje santuokoje: tereikia žinoti kelis esminius dalykus (2)

Galbūt jums atrodo, kad meilė – paslaptis, o prognozuoti, kiek truks santuoka, neįmanoma. Vis tik...

Grybauskaitė įvertino valdžią ir derybose dalyvavusį Nausėdą (614)

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė Knygų mugės svečiams šeštadienį pristatė dvi...

Ką daryti, kai stabdant ima „mušti vairą“ ar vibruoti stabdžiai? (22)

Pavasariop, ilgėjant dienoms, vis dažniau vairuotojai išsiruošia į tolimesnes keliones. Kaip tik...

Rinktinės katastrofa Belgijoje: sudegę Maskoliūno vafliai, apsisukęs prezidentas ir kolektyvinė atsakomybė specialiai Krepšinis.lt iš Monso (247)

„Vienintelis žodis – gėda. Neatsimenu, kad taip beviltiškai būtume pralaimėję. Žaidėme ne...

|Maža didelių žinių kaina