Nužudytųjų atminimas Kaune buvo pagerbtas dalyvavaujant Izraelio ambasadorei Lietuvai ir Latvijai Hagit Ben-Yaakov, Rusijos ambasados pirmajam sekretoriui Nikolajui Kalašnikovui, JAV ambasados atstovei Cristinai Almeidai ir Kauno miesto mero pavaduotojui Vytautui Vasilenko. Prie paminklo aukoms padėta gėlių.

Minėjimo organizatorius - Kauno žydų bendruomenės pirmininkas Gercas Žakas sakė, kad ši baisi tragedija daugiau niekada neturi pasikartoti.

„Šiame kieme, kur kažkada buvo „Lietūkio" garažai, žmonės buvo žudomi vien todėl, kad jie buvo žydai. Šios žudynės davė pradžią masiniam žydų naikinimui", - sakė G. Žakas.

Renginio, kurį vedė Savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vyr. specialistas Vilius Kaminskas, metu skambėjo kanklių melodijos, kurias atliko Kauno I muzikos mokyklos moksleivė Karolina Bačiliūnaitė (mokytoja Onutė Šikšnienė). Poeto Eduardo Mieželaičio eiles skaitė aktorius Aleksandras Rubinovas. Tradicines maldas už mirusius skaitė kantorius, dalyvaujant minjanui - dvylikos žydų vyrų grupei.

„Per metus būna nemažai dienų, kai tenka prisiminti karą, šalies okupaciją, žydų genocidą, žudynes, tremtį ir su šiais įvykiais susijusius žmones. Vieni iš jų stengėsi, kad būtų kuo mažiau aukų, darė viską, ką tik buvo galima padaryti. Karas sulaužė žmonių likimus. Istorikai ir teisininkai vis dar tiria to meto įvykius, vis dar yra neaiškių istorijos puslapių.

Kas įvyko „Lietūkio garaže", aš negaliu aiškiai ir tiesiai pasakyti. Žinau tik tiek, kad mano artimieji žudant žydus čia nedalyvavo. Mano tėvai žinojo, kad kaimynai slėpė išgelbėtus žydų vaikus, ir vien už tą žinojimą galėjo nukentėti. Neužmirškim ir tų lietuvių, kurie gelbėjo žydus", - kalbėjo Kauno vicemeras V. Vasilenko.