Kaip biologinis tvarstis buvo panaudota kūdikio tėvo - 37 metų Gintaro Zdanio oda.

Operacija, kurią atliko gydytojai Jurijus Klebanovas ir Rytis Rimdeika, truko 2 valandas. Pasak medikų, ar operacija buvo sėkminga, paaiškės po kelių parų.

Pirmadienį buvo operuotas labiau nukentėjęs dvynys Laurynas. Šiuo metu jo sveikatos būklė stabili. Trečiadienį vos 10 parą gyvenantį kūdikį KMUK medikai operuos antrą kartą. Operacijos metu bus siekiama sveika oda uždengti likusią žaizdos dalį.

Vos gimę dvynukai patyrė 2-3 laipsnio nudegimus nugaros ir pakaušio srityse, kai buvo padėti ant pernelyg karštų šildymo indų - termoforų.

23 metų Vilma Zdanienė dvynukus berniukus pagimdė pirma laiko po Cezario pjūvio operacijos Marijampolės ligoninėje gruodžio 30 dieną.

Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra praėjusią savaitę iškėlė baudžiamąją bylą dėl dviejų naujagimių apdeginimo Marijampolės ligoninėje. Byla iškelta dėl sunkaus kūno sužalojimo, padaryto dėl neatsargaus elgesio.

Marijampolės ligoninės vadovybė skyrė tarnybines nuobaudas medikams, susijusiems su incidentu - Gydytoja Skirmanta Razmirskienė atleista iš Akušerijos ir nėštumo patologijos skyriaus vedėjos pareigų, tačiau liko dirbti ligoninėje.

Akušerei Rasai Dereškevičienei, paguldžiusiai naujagimius ant per karštų termoforų, ligoninės vadovybė pareiškė griežtą papeikimą. Tokia pat nuobauda paskirta ir gydytojai neonatologei Loretai Laurinaitienei.

Marijampolės ligoninės Ginekologijos skyriaus vedėjui Romualdui Tamošaičiui, operavusiam dvynukų motiną ir neinformavusiam apie dvynių naujagimių slaugymo komplikacijas ministerijos budinčiojo gydytojo ginekologo, pareikštas papeikimas.

Valstybinės medicininio audito inspekcijos komisija, surinkusi duomenis, jau grįžo iš Marijampolės į Vilnių, šiuo metu analizuojami surinkti duomenys. Išvadas komisija tikisi pateikti trečiadienį.