„Liepos 30 d. gavome žinią, kad vienos P. Mažylio gimdymo namų operacinės slaugytojos COVID–19 testas yra teigiamas. Darbuotojai testas jai atliktas vykdant epidemiologinį tyrimą dėl galimo kontakto ne darbo metu su kitu susirgusiu asmeniu už įstaigos ribų – slaugytoja dalyvavo savaitgalio ekskursijoje, kurioje kaip vėliau paaiškėjo, buvo ir sergantis COVID–19 asmuo“, – rašoma pranešime spaudai.

Dėl šios priežasties iš dalies apribojama įstaigos veika.

„Laikinai iš dalies apribojame įstaigos veiklą. Šiuo metu atliekami visų darbuotojų ir pacienčių testavimai. Įstaigoje yra 15 pacienčių. Situaciją kontroliuoja ir pacienčių saugumu rūpinasi Kauno klinikinės ligoninės infekcijų kontrolės specialistai“, – rašo atstovai.

O artimiausiai su darbuotoja kontaktavę asmenys bus išleisti stebėjimui į saviizoliaciją.

Delfi primena, kad per praėjusią parą patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius siekia 2062, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 330 asmenų, pasveiko – 1639.

Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 92 įvežtiniai atvejai.

Izoliacijoje šiuo metu yra 175 asmenys.

Per penktadienį laboratorijose ištirti 4335 ėminiai, iš viso iki šiol ištirta 515 tūkst. 797 ėminiai.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per vakar parą Lietuvoje patvirtinta devyniolika naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų: devyni nustatyti Panevėžio apskrityje, po tris – Kauno ir Vilniaus apskrityse, tuo metu Šiaulių ir Klaipėdos – po du naujus susirgimus. Iš vakar patvirtintų atvejų penki yra įvežtiniai, kaip užsikrėtė du žmonės – nenustatyta.

Dėl turėtų kontaktų su patvirtintais COVID-19 atvejais užsikrėtė dvylika asmenų, iš jų dešimt siejama su infekcijos židiniais.