Žaidynėse tarpusavyje rungėsi 24-ios atrinktos aukštųjų mokyklų, nevyriausybinių organizacijų ir pilietiško jaunimo komandos. Keturiose izoliuotose teritorijose Kauno mieste kariškių, policininkų, gaisrininkų ir medikų paruoštose situacijose komandos vykdė įvairias užduotis.

Situacijose jaunimo įspūdžius stiprino realistinės dekoracijos, scenarijai su specialiaisiais efektais, primenančiais kompiuterinio žaidimo scenas ar veiksmo filmus. Komandų užduočių vykdymą vertino specialiųjų tarnybų pareigūnai.

Vienas iš renginio organizatorių ir „Baltai juoda“ savanoris Darius Banėnas pasakojo, kad pagrindinis žaidynių tikslas yra ugdyti pilietišką ir savarankišką jaunąją kartą.

„Norime sukurti patrauklią pilietiško veikimo tradiciją, taip suteikiant įgūdžių tinkamai elgtis nelaimių ir ekstremalių situacijų metu. Taip pat siekiame padėti jaunimui suvokti pilietinių pareigų svarbą ir įgalinti drąsiai jas vykdyti“, – sakė organizatorius.

Visą dieną vykusiame renginyje, geriausiai pasirodžiusios komandos neliko neapdovanotos.

„Prizai – dar vienas nuotykis, kurį gaus nugalėtojai. Kiekvienas mūsų partneris yra įsteigęs po prizą. Pavyzdžiui, Policijos mokykla pasiruošusi padovanoti policijos parengimo sistemos simuliatoriaus išbandymą“, – pasakojo D. Banėnas.

Ekstremalios situacijos, kraują stingdantys potyriai, geras oras ir puiki nuotaika dalyvius lydėjo visų žaidynių metu: