Kūdikį operavo KMUK Plastinės chirurgijos ir nudegimų skyriaus chirurgai Jurijus Klebanovas ir Rytis Rimdeika. Pasak medikų, nauja operacija buvo reikalinga, nes per ankstesniąsias buvo likęs neuždengtas nudegusios odos plotas juosmens srityje.

Beveik valandą trukusios operacijos metu nuo kūdikio kojos paimta oda buvo uždengta likusi žaizda juosmens srityje. Kaip biologinis tvarstis vėl panaudota tėvo Gintauto Zdanio oda.

Anot KMUK medikų, operacija pavyko ir jei nekils infekcija, žaizda turėtų greitai sugyti. 23 metų Vilma Zdanienė dvynukus berniukus pagimdė pirma laiko po Cezario pjūvio operacijos Marijampolės ligoninėje gruodžio 30 dieną.

Vos gimę dvynukai Martynas ir Laurynas Zdaniai patyrė 2-3 laipsnio nudegimus nugaros srityse, kai buvo padėti ant pernelyg karštų šildymo indų - termoforų. Laurynas nukentėjo labiau nei jo brolis. Tą pačią dieną abu kūdikiai pervežti į KMUK.

Abiejų sužalotų kūdikių odos persodinimo operacijų etapą Kauno medikai baigė sausio 10 dieną. Per operacijas nuo naujagimių kojų paimta oda buvo perkelta ant nudegusių nugarų. Abiejų kūdikių operacijoms kaip biologinis tvarstis panaudota kūdikio tėvo - 37 metų Gintaro Zdanio oda.

Šiuo metu kūdikiai jaučiasi gerai, jų svoris nuolat auga. Pasak juos prižiūrinčios gydytojos Rasos Brinkis, pirmadienį Martynas Zdanys svėrė 1,940 kg, o Laurynas - 1,705 kg.

Prieš savaitę Martynui buvo sutrikęs kvėpavimas ir kelioms dienoms jam buvo prijungtas dirbtinio kvėpavimo aparatas. Šiuo metu Martynas jau valgo pats, o jo brolis maitinamas per zondą.

Kasdien Laurynui ir Martynui leidžiama pabūti jų motinos Vilmos Zdanienės glėbyje. Marijampolės rajono apylinkės prokuratūroje tiriama baudžiamoji byla dėl kūdikių apdeginimo. Byla buvo iškelta dėl sunkaus kūno sužalojimo per neatsargumą.

Marijampolės ligoninės vadovybė skyrė tarnybines nuobaudas medikams, susijusiems su incidentu - gydytoja Skirmanta Razmirskienė atleista iš Akušerijos ir nėštumo patologijos skyriaus vedėjos pareigų, tačiau liko dirbti ligoninėje.

Akušerei Rasai Dereškevičienei, paguldžiusiai naujagimius ant per karštų termoforų, ligoninės vadovybė pareiškė griežtą papeikimą. Tokia pat nuobauda paskirta ir gydytojai neonatologei Loretai Laurinaitienei.

Marijampolės ligoninės Ginekologijos skyriaus vedėjui Romualdui Tamošaičiui, operavusiam dvynukų motiną ir neinformavusiam apie dvynių naujagimių slaugymo komplikacijas ministerijos budinčiojo gydytojo ginekologo, pareikštas papeikimas.