Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė patvirtino, jog pareigūnai ruošiasi antrajam miestui uždarymui.

Jau nuo trečiadienio 13 val. į miestą vedančiuose keliuose pradės veikti policijos postai, bus tikrinamai visi vairuotojai, prašoma pagrįsti kelionės tikslą.

Anksčiau buvo skelbta, kad policijos postai nuo gruodžio 23 d. 13 val. veiks iki 27 d. 21 val. Taip pat miestas bus uždarytas ir nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

Kaune policija tikrina vykstančius į miestą

Iki sausio 4 dienos blokais užtverti šie į Kauną vedantys keliai:
1. Mosėdžio g. / Kražių g.
2. Pravažiavimas nuo 232 kelio link Kuršių g.
3. Išvažiavimas iš A1 į Ašigalio g.
4. Degalinės ir Islandijos pl. garažų masyvo pravažiavimas
5. Partizanų g. išvažiavimas į A1
6. Pravažiavimas nuo A1 nusukimo link Darbo g.
7. Ateities pl. ties įvažiavimu į teritoriją Ateities pl. 50
8. Palemono g. 78F
9. Palemono g. / Kražantės g.
10. Kreidos g. / Titnago g.
11. Medžiotojų g. / Sąnašos g.
12. Juodelynės g. / Dvarų g.
13. A5 / Armoniškių g.

Kaune policija tikrina vykstančius į miestą

Numatyta ne viena išimtis

Gruodžio 14 d. vyriausybės priimtu nutarimu nustatyta, kad nuo 2020 m. gruodžio 16 d. 00:00 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24:00 val. šalies teritorijoje ribojamas asmenų judėjimas tarp savivaldybių, išskyrus atvejus, kai vykstama:

į savo gyvenamosios vietos savivaldybę;
į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl artimųjų giminaičių mirties;
į darbą (darbo reikalais), kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje; į aptarnaujančius tarptautinius keleivių maršrutus oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų;
dėl sveikatos priežiūros paslaugų;
dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas. Šis ribojimas netaikomas asmenims – vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio vienam iš šeimos ar namų ūkio narių nuosavybės teise.