Ar ne kažkas panašaus siūloma ir Kaunui? Kai paaiškėjo, jog 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje, paslaptinga Kauno projektų valdymo bendrovė "KTC and BN", kuri yra UAB Investicinių projektų vykdymo grupės padalinys, miesto pakraštyje šalia greitkelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda užsimojo statyti net 20 tūkst. vietų milžiniškus pramogų ir sporto rūmus, šalia kurių net naujoji sostinės "Siemens" arena atrodys kaip kioskas.

Daugiau nei 28 ha sklype buvusios "Lietuvos kuro" bazės teritorijoje planuojama greičiau nei per trejus metus įgyvendinti 400 mln. litų vertės projektą. Pasak jo autorių, labai modernus objektas į laikinąją sostinę turėtų privilioti ryškiausias pasaulio sporto, muzikos ir pramogų žvaigždes, kurios sukeltų didžiulį jų gerbėjų antplūdį.

Ambicingą projektą pateikusios bendrovės direktorius Rolandas Asauskas aiškino, jog investicijoms į didžiausią Baltijos šalyse sporto centrą yra pasirengusios net kelios užsienio kompanijos, o naujosios arenos projektavimas bus patikėtas pripažintiems vokiečių architektams. Tačiau kas jie, konkrečiai jų nenurodė, pabrėždamas, kad tai konfidencialus dalykas.

"Ekstrai" nepavyko susisiekti su "KTC and BN" vadovu. R.Asausko pavaldiniai kategoriškai nesutiko nei šnekėti apie šį projektą, nei suteikti savo boso koordinačių.

Tuo tarpu Kauno miesto savivaldybės strateginio planavimo skyriaus vedėjas Saulius Lukošius "Ekstrai" leido suprasti, jog šiuos užmojus vertina skeptiškai.

"Prieš pusmetį buvo atėjęs vienas šios firmos atstovas ir atskleidė šiuos planus. Tačiau apie patį jų vadovą kol kas neturiu jokių duomenų. Šiam projektui pritarsiu arba prieštarausiu tada, kai pamatysiu idėjos autoriaus pateiktus dokumentus. Nenoriu žmonių įžeisti ar jų verslui pakenkti, tačiau kaskart prasidėjus pilnačiai pretenzingų ir keistą elgesį demonstruojančių lankytojų miesto taryboje ypač pagausėja", - kalbėjo S.Lukošius.

Pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite: