„Šiuo metu ligoninėje tyrimų rezultatų laukia 5 žmonės, dar 7 pacientams diagnozuota COVID-19 infekcija“, – portalui „Delfi“ sakė Kauno klinikinės ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas.

Jis patikslino, kad 8 lengva ligos forma sergantys pacientai išleisti gydytis į namus, kur privalės laikytis griežtų izoliacijos sąlygų.

S. Tvirbuto teigimu, Kauno klinikinė ligoninė ruošiasi galimam infekcijos protrūkiui – įrengta speciali, COVID-19 virusu užsikrėtusiems pacientams skirta reanimacijos ir intensyviosios terapijos patalpa.

Taip pat rengiamasi ir tokiems scenarijams, jeigu į medikus kreiptųsi koronavirusu užsikrėtusi gimdyvė. Gimdymui numatytos izoliuotos patalpos.

Kauno savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus atstovas Arnoldas Bukelis informavo, jog ketvirtadienio popietės duomenimis, mieste jau karantinuota 80 į šalį sugrįžusių asmenų, o jų skaičius palaipsniui didėja.

Žmonės apgyvendinami tiek viešbučiuose, tiek ir savivaldybei priklausančiose patalpose. Šiai dienai turimas apie 400 vietų rezervas su galimybe jį praplėsti. Anot savivaldybės atstovų, žmonių karantinavimui gali būti panaudoti ir šiuo metu neveikiantys vaikų darželiai.