Virėja viename iš prekybos tinklų dirbanti moteris ėmėsi neeilinio iššūkio. Buitine siuvimo mašina, savo namuose, per laisvas nuo darbo dienas ji pasiuvo 100 metrų ilgio vėliavą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

„Draugės vyras sunešė ritinius medžiagos. Pabandžiau pakelti, tikrai daug sveria. Maniau, kad prireiks ne vienos dienos rimto darbo, juk vienos siūlės čia neužteks. Vėliavą neš daugybė rankų, todėl reikėjo gerai sutvirtinti, kad neplyštų“, – apie gamybos procesą pasakojo moteris.

Jūratė juokavo, kad labiausiai bijojo sumaišyti spalvas, nes tokiu atveju tektų emigruoti, kaip Antanui Smetonai.

„Pareiga, atsakomybė, sąžinė – tai žodžiai, kurie šiuo metu retai vartojami, bet man daug reiškia. Tai žodžiai, kurie man simbolizuoja mūsų trispalvę“, - surimtėjusi pabrėžė moteris.

Šimtmečio vėliavai iš viso buvo sunaudota 300 m. ilgio ir 4,5 pločio medžiagos, o ją nešė net kelių šimtų kauniečių rankos.

Trispalvė visa savo didybe buvo išskleista prie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia. Čia prasidėjo jau tradicine tapusi iškilminga moksleivių, studentų bei visuomeninių organizacijų eisena, kuri nusidrieks iki Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio.

Prasidėjus šventiniam koncertui karo muziejaus kiemelį susirinko tūkstančiai kauniečių ir miesto svečių. Skambant tautinėms dainoms miestiečiai nestokojo geros nuotaikos, šoko ir dainavo.

Netoliese, prie Vytauto Didžiojo universiteto „atgijo“ viena iškiliausių Lietuvos istorinių asmenybių. Susirinkusieji turėjo galimybę įsiamžinti su pačių Jonu Basanavičiumi.

Koncerto akimirkos:

Vasario 16-osios renginiai Kaune:
100-mečio renginių tvarkaraštis