L. Kasčiūnas DELFI teigė, kad kol kas tokios idėjos, jog Šimonytė ves 2020 Seimo rinkimų sąrašą, dar negirdėjo. Tačiau neabejoja, kad jos ir G. Landsbergio tandemas būtų stipri politinė jėga.

„Be jokios abejonės diskusijų klausimas, vis tiek manau rezultatas bendrąja prasme politinei jėgai yra įspūdingas. Atrodo, kad mes laimime Europos Parlamento rinkimus čia Lietuvoje, dar klausimas kiek vietų bus, ar trys, ar keturios, bet mano žiniomis, mes pirmaujame. O po to reikės sėsti ir galvoti. Be abejo mes turime savo partijos pirmininką, stiprų lyderį ir jų tandemas galėtų būti tas raktas artėjant Seimo rinkimams.

Viskas yra įdomu, svarstytina šiame etape, bet manau, kad turėtų šiek tiek nueiti emocijos, aistros, susidėlioti ir tada galvoti. Taip, tai yra ta figūra, kurios lyderystė tikrai galėtų būti ta, kuri galėtų pasiūlyti Lietuvai sprendimus. Bet manau, kad tai būtų tandemas“, - pakartojo L. Kasčiūnas pabrėždamas ir Šimonytės, ir G. Landsbergio vaidmenį kituose Seimo rinkimuose.

Paklaustas, kaip situacija Vyriausybėje gali keistis po liepos, L. Kasčiūnas atsakė, kad visgi svarbiausia atrama Seime.

„Gali būti tarpinių žaidimų ir panašiai, bet kol kas dauguma yra valstiečių-žaliųjų sąjunga. Kaip ten dėliosis situacija su naujuoju valstybės vadovu, ar bus Skvernelis ir tęs darbus, ar pakeis dalį Vyriausybės. Manau čia esminis klausimas, o ne kažkokios naujos daugumos, nebent parama mažumos Vyriausybei gali būti. Tokių dalykų galima turėti galvoje, kaip ten vyks valstiečių-žaliųjų frakcijos viduje, mes to nežinome. Ten yra visokių niuansų. Čia didžioji intriga“, - sakė jis.