„Procesas yra kontroliuojamas, grąžinimo procesas veikia efektyviai, mes išnaudojame savo efektyvumus. Kitaip tariant, situacija, kuri yra prie Lenkijos sienos, būtent prie Lenkijos sienos, nes tie žmonės yra Baltarusijoje, manau, kad Lietuvoje yra iš esmės neįmanoma: mes esame lankstesni, mes sprendžiame tas problemas efektyviai ir VSAT žino visus algoritmus, kaip tą padaryti“, – penktadienį po susitikimo su tarnybomis, atsakingomis už migracijos proceso kontrolę, sakė parlamentaras.

Anot jo, tai, kad kai kurie asmenys nesėkmingai bando kirsti sieną po kelis kartus, „rodo, kad sistema veikia“.

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra (UNHCR) antradienį paragino Lenkiją priimti migrantų, kaip manoma, iš Artimųjų Rytų, grupę, jau daugiau kaip dvi savaitės įstrigusią prie sienos su Baltarusija. Pasak UNHCR, šie žmonės tikriausiai yra iš Afganistano ir Irako, jiems gali reikėti medicininių paslaugų ir tarptautinės apsaugos.

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) savo ruožtu trečiadienį paskelbė laikiną įpareigojimą Latvijai ir Lenkijai teikti pagalbą dviem migrantų grupėms, mėginusioms neteisėtai pateikt į Europos Sąjungą iš Baltarusijos.

Lietuva, kaip ir Lenkija bei Latvija pastaruoju metu susiduria su keliasdešimčia kartų išaugusiais migracijos srautais. Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko 4,1 tūkst. migrantų. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)