„Atsirado grupė žmonių, kurie bandė pakreipti šį mitingą į riaušes. Nemanau, kad tie, kurie buvo riaušininkų pirmose gretose reflektuoja kokią nors vertybinę sistemą. Taip, pirmo mitingo pamatinė priežastis yra antivakserių judėjimas, jis visoje Vakarų Europoje. Bet potencialūs riaušininkai vėliau tą energiją mėgino nukreipti jau prieš Seimą“, – teigė NSGK vadovas L. Kasčiūnas.

Politikas laidoje „Info laidoje“ teigė, jog ir pirmoje dienos dalyje buvo jaučiamas agresyvumas.

„Ir mitinge kalbantis vienoje ar kitoje vietoje jautėsi agresyvumas. Buvo bandymų ir užsimoti, bet aš atsisukdavau ir kalbėdavau, turbūt tos aistros šiek tiek nurimo. Bet kad energija su tuo agresyvumu buvo persipynusi, jaučiau ir pirmų pokalbių metu. O tai, kas vyko naktį – kai skriejo akmenys ir buvo sužeisti pareigūnai, tai jau yra už ribų“, – savo vertinimą pateikė parlamentaras L. Kasčiūnas.

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė antradienio vakarą siejo neramumus prie Seimo ir Rūdninkų poligone.

NSGK pirmininkas L. Kasčiūnas priminė, jog kai buvo pradedam įrengti neteisėtų migrantų stovykla Rūdninkuose, mitinge

„Kai kalbame apie ankstesnį protestą, kai mitingai buvo gabenami ir stovykla įrenginėjama. Tada prostetavo prieš šį projektą, dalis tų, kurie buvo prie Seimo. Bet nesiekime su tuo, kas vakar vyko Rūdninkuose, kai tarp neteisėtų migrantų bendruomenių atsirado skirtys, kiek žinau“, – sakė Seimo narys.

L. Kasčiūnas teigė, jog Rūdninkų poligone antradienio vakarą vyko indų ir irakiečių konfliktas.

Politikas teigė, jog policijos elgesys tramdant protestuotojus prie Seimo buvo profesionalus.

„Kapitolijaus scenarijaus nebuvo, atsakas buvo adekvatus, nes pareigūnai buvo sužeisti, panaudoti sprogmenys, jis buvo proporcingas“, – aiškino jis.

Politikas teigė, kad galima kelti klausimą, kodėl anksčiau parlamentas nebuvo atitvertas, taip užbėgant įvykiams už akių.

„Bet čia turiu ir atsakymą. Policija dabar atlieka labai daug sau nebūdingų funkcijų, kas yra susiję su nelegalia migracija. (…) Reikėjo iš naujo sutelkti resursus ir tam reikėjo šiek tiek laiko“, – laidoje teigė Seimo narys L. Kasčiūnas.