„Priimu ir gerbiu sprendimą. Prognozavau panašų sprendimą. Toks vidurio kelias pasirinktas. Taip, klaida padaryta, tam tikri dalykai padaryti, toks ir įvertinimas. Priimu oriai, garbingai, dirbsiu toliau frakcijoje. Turiu daug idėjų, daug darbų ir nacionalinio saugumo srityje, ir šeimos politikos, ir migracijos politikos srityje“, - žurnalistams sakė Didįjį penktadienį partinės sankcijos sulaukęs L. Kasčiūnas.

Politikas teigė sieksiąs, kad po metų būtų atkurta jo narystė TS-LKD partijoje ir apie kitą politinę jėgą „nėra jokios kalbos“.

„Be jokios abejonės, reikės viską apmąstyti“, - sakė jis.

L. Kasčiūnas žada toliau darbuotis opozicinėje TS-LKD frakcijoje ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK).

„Kaip kalbėjau su mūsų frakcijos vadovybe, tai šitoje vietoje nėra jokių klausimų - tiek dėl frakcijos, tiek dėl NSGK“, - sakė L. Kasčiūnas.

Parlamentaras patvirtino, kad įsiklausys į raginimą nusišalinti nuo NSGK atliekamo parlamentinio tyrimo. „Esu pareiškęs, kad lieku NSGK, bet parlamentiniame tyrime susispenduoju“,- sakė L. Kasčiūnas.

Šiuo metu Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, kuriam suteiktos laikinosios komisijos funkcijos, atlieka parlamentinį tyrimą dėl politikų ir verslo subjektų ryšių.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos paragino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūną Gabrielių Landsbergį atšaukti Seimo narį L. Kasčiūną iš Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nario pareigų, primena ELTA.

Frakcijos tokį sprendimą priėmė reaguodamos į viešojoje erdvėje pasirodžiusią prieštaringą informaciją apie konservatorių L. Kasčiūną, jo apklausas Specialiųjų tyrimų tarnyboje, galimus ryšius su „MG Baltic“.