Seimo Nacionalinis saugumo ir gynybos komitetas trečiadienį turėtų patvirtinti tyrimo dėl neteisėto poveikio valstybės institucijoms ir politikams išvadą. Politikai dirba nuo ryto, išvadų paskelbimo tikimasi šį vakarą, Spaudos konferenciją, kurioje bus skelbiamos tyrimo išvados, tiesiogiai transliuoja LRT RADIJAS ir LRT TELEVIZIJA.

„Dirbame dalykiškai, diskutuojame, argumentuojame (...) Prognozuoti, kada pabaigsime, sudėtinga, yra tam tikrų niuansų. Tad aiškesnį rezultatą turėsime vakare“, – sako L. Kasčiūnas.

Pasak Seimo NSGK nario, pirmiausia bus pateikiamos politinės išvados ir įvertinimas.

„Vėliau bus priimami tam tikri politiniai sprendimai, galbūt bus siekiama tas mūsų rekomendacijas įgyvendinti, rengiami įstatymų projektai, kurie vėliau bandomi priimti Seime“, – tikisi jis.

Kaip aiškina L. Kasčiūnas, aptarimas trunka ilgiau, nes atsiranda viena ar kita politinė partija, apie kurią galbūt tenka daugiau padiskutuoti: „Šioje vietoje visko yra, tačiau, sakyčiau, kad viskas vyksta pakankamai draugiškoje aplinkoje.“

Būtent dėl to aptarimas gali kiek užtrukti, nes visą laiką egzistuoja galimybė, kad kas nors savo nuomonę panorės pareikšti pačią paskutinę akimirką, „tačiau kol kas atrodo, kad vienoks ar kitoks sutarimas egzistuoja.“