Tai, ką „Vagner“ samdiniai bei iš kalėjimų pusmečiui tarnybos šturmo daliniuose patyrė Ukrainoje, žinoma, sunku palyginti su pirmaisiais „muzikantais“ save vadinančių „vagnerovcų“ mūšiais. Pradėta formuoti iš Rusijos atsargos karių, iš kariuomenės pasitraukusių kariškių, ypač specialiųjų pajėgų ar desantininkų dalinių, „Vagner“ kovos krikštą patyrė Sirijoje.

Tai, kad nuo grandinės paleisti „Vagner“ samdiniai dar iki atviro Rusijos karo Ukrainoje vykdė žvėriškus nusikaltimus – kūjais kankino ir žudė sirus, ukrainiečius, nėra jokia paslaptis.

Karas Ukrainoje parodė, kad „Vagner“ negaili ir saviškių. Nesvarbu – dezertyrų, į nelaisvę patekusių ir iš ten grįžusių ar tiesiog ne vietoje ir ne laiku pasipainiojusių „Vagner“ narių.

Tačiau net ir liedami savo bei ukrainiečių kraują, „Vagner“ smogikai nepamiršta to, kaip juos skaudžiai pamokė būtent amerikiečiai ir kaip išdavė Rusijos karinė vadovybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)