Siūlymas toliau nesvarstyti projekto dėl pirmalaikių rinkimų antradienį buvo atmestas, kai už jį pasisakė vos 52 parlamentarai. 57 buvo prieš, dar 11 susilaikė.

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) šiuo klausimu nuomonės nekaitaliojo. Už projektą pasisakė tik trys šios frakcijos nariai, savo parašais parėmę opozicijos rengtą iniciatyvą.

Pirmalaikiams rinkimams pritarė „valstietis“ Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, taip pat jo frakcijos kolegos Povilas Urbšys bei Justas Džiugelis.

Kiti balsavę 48 „valstiečiai“ pasisakė prieš pirmalaikius rinkimus. Balsavime apskritai nedalyvavo LVŽS frakcijos nariai Dainius Gaižauskas, Virgilijus Poderys, Viktoras Rinkevičius, Kęstutis Smirnovas ir Audrys Šimas.

Nors savo valios balsuodamas neišreiškė, balsavimui pasibaigus, „valstietis“ V. Rinkevičius pasiūlė, jog atsisakys savo mandato, jei tai padarys bent vienas konservatorius.

LVŽS partneriai iš Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos (LSDDF) balsavo itin skirtingai. Vienas – „darbietis“ Valentinas Bukauskas, buvo už Seimo paleidimą, dar trys „socialdarbiečiai“ pasisakė prieš, 5 – susilaikė.

Projekto dėl Seimo paleidimo neparėmė nė vienas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narių. Penki iš jų pasisakė prieš, trys susilaikė.

Opoziciniai konservatoriai šiuo klausimu buvo ypatingai vieningi. 29 Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai pasisakė už pirmalaikius rinkimus. Balsavime nedalyvavo frakcijos nariai Kęstutis Masiulis bei Stasys Šedbaras.

Seimo paleidimo klausimą nevienodai vertino ir opozicinio Liberalų sąjūdžio atstovai. Nors 10 šio frakcijos narių padėjo parašus po pirmalaikių rinkimų iniciatyva, balsuodami „už“ pasisakė tik 6 liberalsąjūdiečiai. Dar trys frakcijos nariai – Juozas Baublys, Jonas Liesys bei Jonas Varkalys – susilaikė. Būtent šie Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai kitaip nei dauguma jų kolegų balsavo ir sesijos pradžioje svarstant valstybės biudžetą – tada jie parėmė valdančiųjų poziciją.

Vienybę pirmalaikių rinkimų klausimu pademonstravo ir opoziciniai socialdemokratai. Iš septynių šios frakcijos narių 6 buvo už projektą, vienas – Algirdas Sysas – balsavime nedalyvavo.

Balsuoti „kojomis“ apsisprendė ir dauguma iš 8 partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos. Už projektą pasisakė trys „tvarkiečiai“ – Kęstutis Bartkevičius, Vytautas Kamblevičius bei Remigijus Žemaitaitis, kiti procese tiesiog nedalyvavo.

Už Seimo paleidimą pasisakė trys Mišriai Seimo narių grupei priklausantys politikai. Prieš buvo šiai grupei priklausantis Linas Balsys – jam anksčiau buvo iškilusi grėsmė netekti mandato, kilus įtarimams, jog viešumoje pasirodė neblaivus. Procesas nebuvo pradėtas, teisėsaugai neradus įtarimus patvirtinančių duomenų.

Mindaugas Bastys, jau pareiškęs, kad atsisako Seimo nario mandato, balsavime nedalyvavo. Skandalingai žlugusi apkalta šiam politikui, sulaužiusiam priesaiką ir pažeidusiam Konstituciją dėl ryšių su asmenimis, susijusiais su KGB, paskatino Seimo opoziciją teikti siūlymą paleisti Seimą.