Ukrainos kariuomenei sėkmingai veržiantis link Chersono, norinčių pasiduoti į nelaisvę šiame ruože nėra daug. O. Ždanovas tai aiškina tuo, jog čia sukoncentruota reguliarioji Rusijos kariuomenė, nėra rezervistų, bandančius bėgti gaudo vadinamieji „kadyrovcai“, bet to kariai stipriai įbauginti propagandos – pasakojimų apie tariamus Ukrainos „nacistus ir banderovcus“.

Atsargos pulkininkas O. Ždanovas pastebi, jog kitame ruože, kur savo karių netektis Rusija bandė kompensuoti siųsdama iš pirmosios mobilizuotų rezervistų bangos sudarytą pastiprinimą, padėtis kardinaliai skiriasi.

Pirmieji Ukrainos karių susidūrimai su rusų rezervistai jau parodė, koks yra šių žmonių karinis parengimas ir motyvacija kautis.

„Šie žmonės neturi jokių kontaktinio mūšio įgūdžių, nežino ką daryti prasidėjus apšaudymui, jų pozicijų puolimui. Jie išsilaksto, o tai mums sukelia ir tam tikrų papildomų problemų. Policijai ir nacionalinei gvardijai tenka šukuoti nemažas teritorijas gaudant miškuose besibastančius rezervistus“, – minėjo O. Ždanovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)