Raseiniuose viskas prasidėjo nuo šeimos šventės

Situacija šiuo metu prasčiausia yra Raseinių rajone – čia sergamumas yra 329,9 atvejų 100 tūkst. gyventojų per paskutines 14 dienų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė ketvirtadienio rytą feisbuke paaiškino, kaip koronavirusas išplito Raseiniuose. Anot jos, viskas prasidėjo nuo vienos šeimos šventės.

„Viskas prasidėjo nuo rugpjūčio 22 d. šeimos šventės (12 susijusių atvejų). Dabar turime labai aiškius židinius – policija (32 susiję atvejai), ligoninė (17 susijusių atvejų), Raseinių savivaldybės administracija (15 susijusių atvejų), Viduklės ambulatorija (3 susiję atvejai), Blinstrubiškių socialinės globos namai (8 susiję atvejai), „Raseinių prekyba“ (6 susiję atvejai), Raseinių r. Viduklės S. Stanevičiaus gimnazijos ikimokyklinė grupė (4 susiję atvejai).

Taip pat yra atvejų ugdymo įstaigose – Šaltinio progimnazijoje, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje, darželyje-lopšelyje „Saulutė“, Raseinių technologijos ir verslo mokykloje. Deja, yra atvejų, kai žmogus užsikrėtė nežinomomis aplinkybėmis ir paskui susirgo 3 jo šeimos nariai“, – rašė R. Lingienė.

Židinys – Radviliškio ligoninėje

Prasta situacija ir Radviliškio rajone, sergamumas čia – 291,5 atvejų 100 tūkst. gyventojų per paskutines 14 dienų.

Kaip šiandien skelbė NVSC, 28 vakarykštę parą patvirtinti atvejai siejami su Radviliškio ligonine, iš kurių 22 yra pacientai, 4 darbuotojai ir 2 antriniai kontaktai, t. y. ne darbuotojai ir ne pacientai. Iš viso, šio ryto duomenimis, su židiniu siejami 102 atvejai: 59 pacientai, 36 darbuotojai ir 7 antriniai atvejai.

Dega ir Šiauliai

Situacija sudėtinga ir Šiaulių mieste, čia sergamumas – 100,5 atvejų 100 tūkst. gyventojų per paskutines 14 dienų.

Kaip skelbė NVSC, 5 atvejai vakar siejami su Respublikine Šiaulių ligonine. Visi asmenys yra darbuotojai. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejama 19 atvejų – 12 darbuotojų ir 7 pacientai.

Dar 2 atvejai Šiauliuose siejami su Šiaulių greitosios medicinos pagalbos (GMP) stotimi. Abu asmenys yra darbuotojai. Iš viso šiuo metu užregistruoti 4 susiję atvejai.

Taip pat 2 atvejai, užregistruoti vakar, siejami su Šiaulių lopšeliu-darželiu „Kregždutė“. Vienas asmuo yra darbuotojas, kitas – vaikas. Iš viso užregistruoti 4 susiję atvejai, įskaitant patvirtintus vakar.

2 nauji atvejai siejami ir su protrūkiu tarp Šiaulių teisėsaugos institucijų darbuotojų. Vertinama, kad iš viso jau susiję 14 atvejų.

Be to, Šiauliuose užfiksuotas naujas židinys įmonėje AB „Rūta“. Vakar liga patvirtinta 2 darbuotojams ir 1 susijusiam asmeniui. Iš viso užregistruoti 4 susiję COVID-19 ligos atvejai.