Anot Raimundo Karoblio, politikė rodė lyderystę Vokietijai apsisprendžiant atsiųsti karius į Lietuvą.

„Ji pakankamai gerai pažįsta per Lietuvą. Per dvejus su puse metų, kai dirbu, buvo du jos vizitai“, – BNS antradienio vakarą sakė R. Karoblis.

„Ji žino, kokia Lietuvos situacija, turėjome bendrų istorijų su propagandos atakomis. Manau, kad ji neturi jokių iliuzijų dėl Rusijos“, – pridūrė ministras.

Jo teigimu, U. von der Leyen taip pat darė viską, „kiek leido koalicijos ribos, kad Vokietijos lyderystė būtų Europoje ir gynybos srityje“, išsiskyrė nuoširdumu ir realistišku situacijos vertinimu dėl bendros Europos gynybos politikos.

Anot R. Karoblio, Vokietijos ministrė taip pat parodė gebėjimą ieškoti kompromisų tais klausimais, kai nuomonės išsiskirdavo.

Vokietija nuo 2017 metų vadovauja NATO batalionui Lietuvoje. Kariai į Baltijos šalis ir Lenkiją buvo atsiųsti siekiant atgrasyti Rusiją.

U. von der Leyen kandidatūrą dar turės patvirtinti Europos Parlamentas.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė po Europos Sąjungos viršūnių susitikimo sakė, kad „Europos Parlamente bus įvairių reakcijų ir diskusijų“.

Ji teigė, kad Vokietijos politikė svarbiausiame ES poste būtų naudinga Lietuvai.

„Mes gerai pažįstame Vokietijos gynybos ministrę, ji yra palanki Lietuvai, ji labai padėjo, kad atsirastų Vokietijos vadovaujamas batalionas“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.