Jų teigimu, Luhansko kryptyje esančiame Svatove abi pusės tęsia lokalias atakas, vykdo pozicinę gynybą.

„Agresorius pabandė čiupinėti ukrainiečių gynybą netoli Talvizhanka, gavo per čiuptuvus ir grįžo atgal. Įdomus faktas, kad Ukrainos Generalinis štabas skelbia, jog ukrainiečiai atmušė agresoriaus ataką prie Pidkuichansko.

Svarbu pastebėti, kad ši gyvenvietė yra rytinėje kelio Kupjanskas – Svatovas pusėje, kas sufleruotų, jog šioje vietoje ukrainiečiai yra perkirtę kelią pajėgomis“, – įžvalgomis socialiniame tinkle dalijosi jie.

Karo ekspertų teigimu, Pidkuichanskas yra apie 5 km į pietryčius nuo Novoselivske – Kuzemivka ruožo, dėl kurio jau kurį laiką vyksta mūšiai.

„Jei ukrainiečiai kontroliuoja Pidkuichanską, tuomet jie turi taktinį pranašumą apeiti Novoselivske – Kuzemivka ruožą ir atakuoti link kelio Troicke – Svatove“, – rašė pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

Kai kurie informacijos šaltiniai rodo, kad minėtą Pidkuichansko gyvenvietę kontroliuoja Rusijos pajėgos. Tad tam dar reikės patikslinimo.

Ekspertai pripažįsta, kad per anksti nuvertino agresoriaus pajėgas Luhansko kryptyje esančiame Kremina mieste esančiame ruože.

„Panašu, per anksti nurašėme agresoriaus grupuotę Ploschchanka – Chervonopopivka – Zhitlivka ruože. Kiek pagerėjus oro sąlygoms rusai aktyviai ėmė naudoti aviaciją ir atakos sraigtasparnius, dronų pagalba suintensyvino artilerijos ugnį ir jiems pavyko prie Ploshchanka pasistūmėti apie 2 kilometrus“, – rašė karo ekspertai.

Jie pabrėžė, jog tai yra taktinė sėkmė, todėl lieka neaišku, ar ji ir liks išlaikyta.

„Tikėtina, ukrainiečiai kontratakuos. Kartu ukrainiečiai toliau išlieka aktyvūs Dibrova apylinkėse ir pietvakarinėse Kremina prieigose. Agresorius bando kontratakuoti, tačiau jo veiksmai baigėsi nesėkme“, – pažymėjo pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

Anot jų, Lysyčianske agresoriaus atakos Bilohorivka ir Spirne neduoda rezultato, tačiau rusai išplėtė savo kontroliuojamą teritoriją prie Berestove.

„Tai tik patvirtina agresoriaus siekį ieškoti naujų atakos krypčių link Syversko su tikslu atkirsti ukrainiečių grupuotę Bilohorivka ir bandyti spręsti savo problemas pietvakarinėse Kremina prieigose“, – pabrėžė jie.

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai teigė, jog Zaporižios ir Ukrianos pietinėse kryptyse karo situacijos pakitimų nėra. Tačiau girdėti Rusijos propagandistų pareiškimai.

„Agresoriaus propagandistai skalambija, kad ukrainiečiai netrukus gali atnaujinti intensyvius smūgius Kryme. Tačiau jų vertinimu, tai tik „noras pasėti paniką ir nepasitikėjimą“ rusų vadovybe, o pačiam Krymui niekas esą negresia. Neva ukrainiečiai rengiasi vykdyti „tik“ į operacijas Zaporižios sektoriuje su tikslu pasiekti Azovo jūrą.

Nereikia būti dideliu karybos strategu, kad suprastum – operacijos Zaporižios ir Pietų kryptyse ne tik yra tampriai susijusios. Jei ukrainiečiai pasieks „tik“ Azovo jūrą, agresoriaus grupuotės Kryme dienos bus suskaičiuotos“, – pabrėžė karo ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)