Anot ekspertų, Charkivo srityje situacija – be didelių pakitimų: abi pusės bando pasigerinti savo taktinę situaciją, rusai kontratakuoja Ternovos link.

„Ukrainiečiai ir toliau tvirtai laiko iniciatyvą savo rankose. Jie ne tik šiaurėje stumia agresorių link sienos, tačiau didina aktyvumą pietryčiuose“, – teigia jie.

Karybos žinovų teigimu, ketvirtadienį pasirodė informacija, kad ukrainiečiai prie Kupiansko numušė okupaintų „Su-34“.

„Priešlėktuvinė gynyba – viena esminių sąlygų ruošiantis kontratakoms. Maža to, prasidėjo susidūrimai Borščivkoje, esančioje apie 40 km į vakarus nuo Kupiansko. Ar tai tik sutapimas, ar ukrainiečiai Kupiansko link ruošią fiestą – pamatysime“, – svarsto jie.

Rusus sunku suprasti

Komentuodami padėtį Iziumo sektoriuje ekspertai sako, kad sunku suprasti, kas yra Rusijos karių galvose: „Dvi dienas plakėsi aplink Dovhenkę, nieko daug nepasiekė, dabar sugalvojo puolimą vystyti visai kitame sektoriaus kampe – puolė Velyka Komyšuvakhą. Aišku, gavo į straublį ir grįžo iš kur atėję“, – rašo jie.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, tokią veiksmų logiką tikrai sunku suprasti: neužbaigia vieno darbo, puola prie kito ir taip jau trečia savaitė.

Jie pastebi, kad intensyvėja susidūrimai vakariniame Limano flange.

Rusai toliau puola Jarovą, jei čia jie pasieks sėkmę, suformuos sąlyginai saugų placdarmą šiauriniame Doneco upės krante (Jarovos, Šandryholovės – Novoselivkos – Derylovės „trikampis“, Drobyševė) ir turės galimybę bandyti forsuoti Doneco upę.

„Jei ši operacija būtų sėkminga, orkai ne tik artėtų prie Slaviansko iš šiaurės, bet ir turėtų galimybę blokuoti Limano aprūpinimą, o gynėjų grupuotė būtų apsupta. Ukrainiečiai tikrai nesėdės rankų sudėję ir imsis veiksmų“, – mano jie.

Agresorius, pasak „Locked N’ Loaded“, ir toliau puola Severodonecko prieigas iš šiaurės, šiaurės rytų ir pietų. Tuo pačiu rusai siekia kuo skubiau priartėti prie Lisičiansko.

Nepaisydamas to, kad tęsiasi susidūrimai Toškivkoje ir Nyžnėje, agresorius pabandė laimę pulti šiaurės link ir užimti Ustynivkos kaimą – ukrainiečiai čia apsigynė.

Ukrainiečiai toliau sunkiai ginasi šiauriniame Popasnos flange.

Ruošdamiesi Bakhmuto puolimui ir greičiausiai nenorėdami kartoti Iziumo sektoriuje padarytų klaidų, rusai, anot ekspertų, karštligiškai bando išplėsti placdarmą ir užimti Zolotę bei Katerynivką – kova tęsiasi.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, centre rusai ir toliau nesėkmingai bando įsitvirtinti aplink kelią Doneckas – Konstantynivka.

„Agresoriui pasirodė, kad jis per mažai gavo, todėl dar kartą įsibėgėjęs visa jėga vožėsi į sieną – atakavo ukrainiečių pozicijas aplink gerai įtvirtintą Avdijivką – rezultatas nuspėjamas“, – teigia jie.

Dingo iš suvestinių

Ekspertai pastebi, kad Mariupolis dingo iš oficialių Ukrainos Generalinio Štabo suvestinių, tad, tikėtina, sprendimai dėl karių ateities pereina į derybinę-diplomatinę fazę.

„Tuo pačiu pasirodė „AzovStal“ likusio Azovo pulko štabo viršininko pranešimas, kuriame jis praneša apie besitęsiančią operaciją. Karininkas visiems padėkojo ir pranešimą užbaigė „pasimatysime“. Ką tai reiškia nenorime spekuliuoti, bet, panašu, dalis vyrų dar likę objekte. Stebėsime situaciją“, – teigia jie.

Pietų kryptyje – be pakitimų, Zeporožėje agresorius pagrindinius veiksmus koncentravo Marijinkos ruože, tačiau kol kas čia nieko nepešė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją