Luhansko kryptyje, Svatovės sektoriuje, be pakitimų, kontaktinėje linijoje vyksta lokalūs susidūrimai.

Kreminos sektoriaus Ploščankos – Červonopopivkos ruože – taip pat be pakitimų.

Pakeitimas atrodo logiškas

Kreminos vakarinėse ir pietvakarinėse prieigose agresorius ima pulti intensyviau.

Čia sutelkti ne tik 144-osios mechanizuotosios pėstininkų divizijos, bet ir 76-osios desanto šturmo divizijos vienetai, kurie bando perimti iniciatyvą į savo rankas. Intensyvūs mūšiai „niekieno žemėje“, pozicijos eina iš rankų į rankas.

Lisičiansko sektoriuje agresorius ir toliau bando prikaustyti ukrainiečių pajėgas kontaktinėje linijoje, kad šios nebūtų permestos į Kreminos sektorių. Kontaktinėje linijoje tęsiasi lokalūs susidūrimai.

Donecko kryptyje, Bachmuto sektoriuje, daugėja ženklų, kad „Vagner“ samdinius keičia reguliarūs vienetai (desantininkai bei mechanizuoti vienetai).

„Vagner“ samdiniai Bachmuto sektoriuje kovojo ilgai, gyvosios jėgos ir technikos resursai nėra begaliniai, tad jų pakeitimas šviežesniais ir gyvesniais vienetais atrodo logiškas.

„Kita vertus, tai tikrai gali turėti uždelsto veikimo bombos efektą. Jei agresoriaus pajėgos pasieks operacinių tikslų, gali būti, kad sąmoningai bus pamirštas samdinių indėlis šiame sektoriuje“, – svarsto karo ekspertai.

Iš Soledaro – Krasna Horos ruožo ir toliau mažai gerų žinių.

Agresorius vysto taktinę sėkmę prie Blahodatnės ir puola link Vasiukivkos gyvenvietės.

Jo pajėgos pasiekė Vasiukivkos ir Bakhmutovkos upių santaką, užėmė čia esantį Sako i Vancečio kaimą

Kitoje Vasiukivkos upės pusėje yra aukštumos, sunku pasakyti kiek ukrainiečiai spėjo čia įsirengti gynyboje.

Jei gynėjų pozicijos šioje vietoje bus tvirtos ir rusams nepavyks prasiveržti, neatmestina, kad agresorius bandys stumtis į rytus, įsitvirtinti aukštumose palei Vasiukivkos upę iki Bondarnės, čia užimti greitą gynybą ir atakuoti kelyje Slavianskas – Bachmutas esančią Privillios gyvenvietę.

Tokiu būdu rusai perimtų šio kelio kontrolę į savo rankas. Tuomet iš skirtingų artilerijos pozicijų esančių Bachmuto šiaurės rytuose ir pietvakariuose, kryžmine artilerijos ugnimi apšaudant kelią, jie galėtų bandyti naikinti Bachmuto šiaurės vakaruose esančius mažesnius ukrainiečių aprūpinimo ir evakuacijos kelius.

Atnaujino šturmą

Bachmuto rytinėse prieigose agresoriui nežymiai pavyko pasistūmėti „niekieno žemėje“, tačiau esmingai situacijos tai nekeičia.

Šiame ruože ukrainiečiai sugeba sulaikyti rusų veržimasi.

Kelyje Horlivka – Bachmutas agresoriui pavyko išplėsti savo placdarmą pietinėje kelio Kostiantinivka – Časiv Jaras – Bachmutas dalyje. Rusai taip pat puola Ivanivskę, tačiau ukrainiečiai sugeba apsiginti.

Avdijivkos – Marijinkos sektoriuje rusai atnaujino Pervomaiskės šturmą.

Pirmadienį jie skelbėsi įsitvirtinę Nevelskėje. Krykštavo, kad Pervomaiskė jau praktiškai be 5 minučių jų rankose.

„Kaip ir galima buvo tikėtis, džiugesiukas buvo per ankstyvas. Kol kas Ukrainos vienetai išlaiko pozicijas Nevelskėje, ką jau kalbėti apie Pervomaiskę“, – pabrėžia karybos žinovai.

Marijinkoje tęsiasi sunkūs gatvių mūšiai.

Vuhledare iniciatyva sistemingai slysta iš agresoriaus rankų. Rusų manevriniai vienetai ir artilerija yra aktyvūs, tačiau vis dažniau ukrainiečiai pereina į kontratakas. Lyg to būtų maža, nedideliame agresoriaus placdarme, pietrytinėse Vuhledaro prieigose ukrainiečių artileristai talžo rusų pozicijas.

Zaporižios kryptyje agresoriaus manevrinių vienetų aktyvumas sumenkęs iki minimumo, dirba abiejų pusių artilerija.

Panašu, kad bent šiame etape, reikšmingai pastumti ukrainiečių pozicijas į šiaurę, taip atitolinant jų artilerijos pozicijas ir kartu ugnį į rusų komunikacinius mazgus, agresoriui nepavyko.

Pietų kryptyje – be didesnių pakitimų. Agresorius socialiniuose tinkluose vėl kovoja su ukrainiečių desantu. Neatmestina, kad vėl išgirsime apie sėkmingas Ukrainos SOP operacijas kairiajame Dnipro krante.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją