Komentuodami sprogimus Rusijos Saratove ir Riazanėje esančiuose oro uostuose ekspertai teigia, kad rusų socialiniuose tinkluose informacinis šios operacijos efektas panašus, kaip po Kerčės tilto pažeidimo.

„Generolas majoras Surovikinas daro tai, dėl ko tapo karo prieš Ukrainą vadu – atsakydami orkai surengė masinį Ukrainos civilinės infrastruktūros objektų apšaudymą raketomis. Tikėtina, kad taip rusai siekia kurti atgrasymo efektą, kad tokie Kremlių žeminantys ukrainiečių smūgiai nepasikartotų“, – teigia jie.

Puolimas greičiausiai atsinaujins

Luhansko kryptyje tęsiasi mūšiai Orliankos – Jachidnės – Kyslivkos ruože.

„Locked N‘ Loaded“ panašu, kad agresorius spėjo gana sklandžiai pereiti į naują gynybos ruožą prie Nova Tatarivkos, artilerijos ir lokalių atakų pagalba bando trukdyti ukrainiečiams įsitvirtinti Orliankoje – Jachidnėje.

Tuo pačiu suintensyvėjo mūšis Novoselivskėje. Neatmestina, kad iniciatyvą parodė ukrainiečiai – jie nori ne tik išstumti okupantus iš gyvenvietės, bet tuo pačiu pabandyti įžengti į Kuzimivką. Rusų atakos Stelmahivkos link aprimo, tačiau neatmestina, kad vykdomas pergrupavimas ir puolimas atsinaujins.

Jausdami, kad reikalai prastėja, rusai pradėjo atakas prie Ploščankos, esančios Kreminos kryptyje, tačiau atakos nebuvo sėkmingos.

Pasistūmėję „niekieno žemėje“, ukrainiečiai atnaujino atakas Ploščankos – Červonopopivkos ruože, taip pat fiksuojamos jų atakos Žitlivkoje.

Karybos žinovai atkreipia dėmesį, kad skirtingai nei Ploščankoje – Červonopopivkoje, Žitlivką dengia upė Krasna, gyvenvietėje įsikūrusi gana pelkėtoje vietovėje.

Dėl šios priežasties puolimo operacijos ten turėtų būti gana sudėtingos, tačiau svarba didelė: „peršokus“ upelį būtų įsitvirtinta šiaurinėse Kreminos prieigose su perspektyva atkirsti agresoriaus tiekimą iš šiaurės rytų, taip pat atsirastų galimybė apeiti pelkėtą vietovę ir neforsuojant Krasnos upės ir pelkių (nuo Ploščankos – červonopopivkos tai tektų daryti) iš pietinio flango ir iš užnugario pasiekti Krasnoričenskę.

Kol kas atakos Žitlivkos link ne itin intensyvios, bet priklausomai nuo veiksmų Ploščankos – Červonopopivkos ruože gali intensyvėti.

Lisičiansko kryptyje agresorius intesyviai atakuoja Bilohorivką, Verchmokamenskę, Berestovę, tačiau kontaktinė linija nejuda, ukrainiečiai apsigina.

Situacija keičiasi kelis kartus per dieną

Kelyje Horlivka – Bachmutas tęsiasi sudėtingos kautynės. Agresorius atakuoja, bet vis dažniau priverstas pereiti į gynybą. To priežastis – nedidelės, bet skaudžios ukrainiečių kontratakos įvairiuose kontaktinės linijos vietose.

Bachmuto prieigose karščiausia yra Opytnėje. Čia pozicijos eina iš rankų į rankas, situacija dieną keičiasi kelis kartus.

Soledaro – Bachmutskės ruože gerokai suintensyvėjo rusų puolimas Jakovlivkos link.

Kitose ruožo vietose mūšiai kiek ramesni, tad neatmestina, kad rusai prie Jakovlivkos sutelkė didesnę dalį pajėgų ir bando šturmu perlaužti situaciją sau naudinga linkme.

Nevelskės – Pervomaiskės ruože agresoriaus toliau intensyviai puola, ukrainiečiai kontratakuoja prie Vodianės.

Marijinkos gyvenvietės šiaurinėje dalyje ukrainiečiai sugebėjo pastumti rusų pozicijas atgal, kas leis lengviau įkvėpti gyvenvietės centre besikaunantiems gynėjams – jų šiaurinis flangas saugesnis. Kautynės tęsiasi.

Agresorius atnaujino atakas Novomychailivkoje, tačiau jos nėra sėkmingos. Pavlivkoje toliau tęsiasi pozicinės kautynės, agresorius įstrigęs žemumoje, jį „poliruoja“ ukrainiečių artilerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)