Pasak ekspertų, agresorius atnaujino puolimą šiauriniame Charkivo ruože, tačiau ukrainiečiai juos vėl sustabdė prie Pytomnyko, o prie Kazacha Lopano artilerijos pagalba nustūmė agresorių už kontaktinės linijos.

Trečiadienio rytą, pasak jų, rusai išdidžiai paskelbė apie užimtą Iziumo sektoriuje esančią Mazanivką, tačiau kaip dažnai jau būdavo, vėl apsimelavo.

Jų teigimu, ukrainiečių gynybos linija dengianti Slavianską iš šiaurės vakarų ir toliau lieka nepralaužta.

„Pagal šios dienos informaciją galima teigti, kad buvome teisūs sakydami, kad ukrainiečiai Siversko – Fedorivkos – Bachmuto liniją gins priešakinėse pozicijose Hryhorivkoje – Verchnokamenske – Spirnėje. Čia šiandien vyko intensyvūs mūšiai, ukrainiečiai apsigynė“, – rašo ekspertai.

Bachmuto kryptyje Rusijos pajėgos itin intensyviai bandė pralaužti gynybą ties Soledaru – Berestove, taip tikėdamosi apeiti ukrainiečių gynybos Hryhorivkos – Verchnokamenskės – Spirnės ruožo dešinį flangą ir judėti link Siversko.

„Čia šiandien vyko permainingi mūšiai, gynėjai bent kol kas atsilaikė, tačiau situacija išlieka trapi. Geresnės žinios Svitlodarsko ruože. Orkai vėl bandė pulti Bachmuto link, tačiau kai kurie grįžo be kojyčių, kiti be rankyčių, o dalis ten taip ir liko gulėti“,– rašo jie.

Karo žinovų teigimu, agresorius nesugeba išvengti HIMARS raketų.

Esą jų darbo rezultatai socialiniuose tinkluose jau tapo kasdienybe, tad nusprendė juos „sunaikinti“, tai yra, paleido dezinformaciją neva juos sunaikino.

„Nors vatagalviai jau šaudo šampaną, HIMARS toliau sveikut sveikutėliai šaudo ir dar tikrai šaudys“, – teigia ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)