Luhansko kryptis

Svatovė. Rusai tęsia puolimą Krochmalnėje – Novoselivskėje, tuo pačiu atnaujino seniai primirštas atakas pietiniame flange (Stelmahivka). Ukrainiečiai apsigynė.

Susidaro įspūdis, kad rusai bando ištampyti ukrainiečių gynybą. Neatmestina, kad ruošiasi smogti rimtesnius smūgius ir bandyti pralaužti ukrainiečių gynybą.

Centre (Jahidnė – Novoselivskė) ir pietų flange (Stelmahivka) greitų ir sultingų taikinių nelabai yra, tačiau ukrainiečių gynybos šiauriniame flange pralaužimas leistų agresoriui priartėti prie Kupjansko, sukaustyti čia veikiančias ukrainiečių pajėgas, o tada galima būtų pradėti puolimą iš rytų palei kelią Svatovė – Kupjanskas.

Tokią versiją ekspertai išsakė prieš gerą mėnesį, jie mano, kad ji aktuali ir šiandien.

Kremina. Tęsiasi lokalūs susidūrimai visoje kontaktinėje linijoje. Rusų artilerija vėl aktyvi prie Dibrovos, kas suponuoja, kad ukrainiečiai šiame ruože suaktyvėjo.

Lisičianskas. Rusai nesugebėjo susigrąžinti antradienį prarastų pozicijų prie Bilohorivkos, jų propagandistai pripažįsta šią taktinę nesėkmę.

Taip pat tęsiasi mūšiai Spirnės – Berestovės ruože.

Bachmutas. Pasirodė informacija, kad sektoriuje vėl daugėja rusų desantininkų vienetų.

„Jei pamenate, gruodį – sausį agresoriaus desantininkai pakeitė nukraujavusius „Wagner“ samdinius šturmuojant Soledarą. Tuomet okupantams pavyko pasiekti nemenkų taktinių laimėjimų“, – primena ekspertai.

Jie neatmeta, kad dabar rusai bando kartoti šį algoritmą: samdiniai vargina ukrainiečius, samdiniai utilizuojami, puolimą perima persigrupavę rusų „reguliarai“.

Tačiau skirtingai nuo situacijos metų pradžioje, dabar nepanašu, kad „Wagner“ samdiniams pavyko išvarginti gynėjus. Ukrainiečiai sumaniai į operacijos rajoną įvedinėja šviežius vienetus.

Šiuo metu sektorius ginamas 7 motorizuotų/mechanizuotų brigadų, SOP ir kitų vienetų jungtinėmis pajėgomis.

„Ar to pakaks, jei iš tiesų įvyks mūsų minėtas „Wagner“ kovotojų pakeitimas reguliariais vienetais – pamatysime. Dabar pažiūrėkime, kas vyksta ruožuose“, – rašo ekspertai.

Berhivka – Rozdolivka. Agresorius toliau nesėkmingai bando įžengti ir įsitvirtinti Chromovės – Bohdanivkos ruože, patiria didžiulius nuostolius.

Tuo pačiu Ukrainos gynėjai toliau priešui neleidžia pasistūmėti Orihovo Vasilivkos apylinkėse.

Mūšiai mieste tęsiasi, agresoriui nežymiai pavyko pajudėti pietiniame flange.

Časiv Jaras – Ivanivskė kelio pietinėje dalyje rusai ne tik tęsia Ivanivskės puolimą, bet ir atnaujino atakas link Predtečnės siekiant apeiti Časiv Jarą iš vakarų, tikėtina, remiančioji puolimo ašis yra nuo piečiau esančios Ozaranivkos link Diliivkos.

Toliau tęsiasi Ivanivskės puolimas. Susidaro įspūdis, kad plėsdamas atakų geografiją agresorius bando į mūšius įvelti ukrainiečių mechanizuotą rezervą ir neleisti jo panaudoti ten, kur patys ukrainiečiai planuoja.

Avdijivka – Marijinka. Avdijivkos šiauriniame flange tęsiasi sunkios kautynės. Rusų karo propagandistai praneša, kad ir čia vyrauja abipusės atakos, t.y., ukrainiečiai ne tik ginasi, bet ir kontratakuoja.

Padėtis labai dinamiška, tačiau rusams pasistūmėti nepavyksta.

Okupantai įsitvirtina keliose pozicijose kelyje į Pervomaiskę, kurias antradienį jiems pavyko užimti. Tuo tarpu mūšiai Vodianuose – Opytnėje kiek ramesni.

Čia kelias dienas vyko abipusės atakos, kurios smarkiai išsekino tiek rusus, tiek ukrainiečius. Neatmestina, kad abi pusės persigrupuoja, mūšiai turėtų vėl suintensyvėti.

Marijinkos ruože didelių pakitimų nėra. Labai sunkios kautynės toliau tęsiasi.

Vuhledaras. Sektoriuje dominuoja abipusiai artilerijos apšaudymai, kontaktinėje linijoje sąlyginai ramu.

Zaporižios ir Pietų kryptyse – be pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)