Jų teigimu, pasklido informacija, kad Lenkija su sąjungininkais svarsto Ukrainai perduoti naikintuvus F16.

„Tikėkimės, kad kitas Ramšteino susitikimas bus „sparnuotas“, – viliasi jie.

Zaporižios kryptis

Sekmadienį ukrainiečiai smogė geležinkelio tiltui Svitlodolybske.

Taikinys pasirinktas labai sumaniai. Čia geležinkelio atšaka iš Tokmako eina į pietus link Melitopolio ir į šiaurės vakarus link Vasilivkos.

Geležinkelio linija yra sutrikdyta, ja aprūpinimas ir pajėgos kurį laiką negalės vykti.

Neatmestina, kad tokie smūgiai kartosis ir kitose vietose, taip siekiant visiškai paralyžiuoti agresoriaus tiekimą geležinkeliais Zaporižios ir Pietų kryptyse. Kažką panašaus savo laiku matėme prie Chersono.

Luhansko kryptis

Svatovėje iš esmės be pakitimų. Tęsiasi lokalūs susidūrimai, kontaktinė linija nejuda.

Kreminos Ploščankos – Červonopopivkos ruože agresorius įsitvirtino „niekieno žemėje“ apie 2 km į vakarus nuo Červonopopivkos esančiose kalvose.

Esmingai tai situacijos nekeičia, tačiau tai leis rusams ne tik sėkmingiau vykdyti gynybą, bet ir rengti operacijas Nevskės link.

Kreminos pietvakarinėse prieigose ukrainiečių vienetai toliau turi iniciatyvą, neatsisako sumanymo po truputį artėti link kelio Kremina – Rubižnė. Rusai tapo aktyvesni Dibrovoje.

Lisičiansko sektoriuje tęsiasi rusų atakos Bilohorivkoje, bet be dalies ukrainiečių pajėgų sukaustymo didesnių rezultatų agresoriui pasiekti nepavyksta.

Šiame etepe ir tai yra nemažas laimėjimas, kadangi nuo Lisičiansko atsilaisvinusios ukrainiečių pajėgos gana greitai nulemtų ukrainiečių sėkmę prie Kreminos.

Donecko kryptis

Bachmuto sektoriaus Soledaro – Krasna Horos ruože situacija išlieka sudėtinga. Vasiukivkos prieigose ukrainiečiams nepavyksta išmušti agresoriaus į rytinį Bachmutovkos krantą.

Čia situaciją blogina tai, kad agresorius įsitvirtino Blahodatnės kaime.

Kituose ruožo vietose vyksta sunkios kautynės, tačiau ukrainiečiai ginasi ir neleidžia rusams pasistūmėti.

Bachmuto prieigose rusai jau penkias dienas negali pasistūmėti. Taip, kartas nuo karto jiems pavyksta prasimušti pro ukrainiečių gynybą, tačiau naujose pozicijose agresoriui įsitvirtinti nepavyksta. Ir toliau sėkmingai dirba ukrainiečių artileristai, pėstininkai pereidinėja į kontratakas.

Kelyje Horlivka – Bachmutas agresoriui pasistūmėti nepavyko, tačiau jo manevriniai vienetai jau atakuoja kelią Kostiantinivka – Časiv Jaras – Bachmutas.

Kol kas ukrainiečiai apsigina, bet padėtis sudėtinga.

Avdijivkoje – Marijinkoje sunkios lokalios kautynės tęsiasi. Panašu, agresoriaus sumanymas blokuoti Avdijivką iš šiaurės, rytų, pietų ir tuo pat metu atkirsti įtvirtintą rajoną iš vakarų neišdegė.

Vuhledare agresoriaus 155-ajai jūrų pėstininkų brigadai turbūt plaukia prisiminimai iš prieš kelis mėnesius vykusių mūšių prie Pavlikos, nes situacija iš esmės panaši.

Ukrainiečiai juos tiesiog poliruoja pietrytinėse Vuhledaro prieigose.

Pasirodė informacija, kad visa šios brigados žvalgybos kuopa yra sunaikinta.

Tai nereiškia, kad ukrainiečiams šiame sektoriuje yra lengvas pasivaikščiojimas – mūšiai labai sunkūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją