Ekspertai primena, kad naktį ir dieną agresorius raketomis smūgiavo Ukrainos civilinei infrastruktūrai.

Tikėtina, nemažą dalį sudarė netaiklios „S300“ raketos, kuriomis agresorius siekia išprovokuoti ukrainiečių oro gynybą atidengti ugnį, taip kartu priverčiant jas dirbti, keisti pozicijas po šūvių, iš naujo užvedinėti, pertaisinėti sistemas bei identifikuoti oro gynybos sistemų vietas, nedengiamus plotus.

Iš 84 įvairaus tipo raketų ukrainiečiams pavyko numušti 34. Tarp likusių 50 buvo didelė dalis sunkiai numušamų „Kh-47M2 Kinžal“.

Agresoriaus Gynybos ministerija skelbia, kad tai yra atsakas į „Laisvosios Rusijos savanorių korpuso“ reidą Briansko srityje.

Luhansko kryptis

Svatovė. Rusai vėl intensyvina puolimą, bando atakuoti šiauriniame flange, bet sekasi nelabai kaip. Ukrainiečiai apsigina.

Kremina. Sektoriuje mūšių tempas nukrito, tačiau tęsiasi lokalūs susidūrimai aplink Ploščanką, Dibrovą ir į pietvakarius nuo Kreminos esančiame, ne kartą jau minėtame, miške.

Lisičianske be pakitimų.

Donecko kryptis

Bachmutas. Berhivka – Rozdolivka. Agresoriaus puolimas link Chromovės – Bohdanivkos – Dobova Vasyukivkos – Orikhovo Vasyukivkos šiuo metu yra įstrigęs.

Kelinta diena rusams nepavyksta pasistūmėti į priekį. Tai įneša atsargaus optimizmo, kad ukrainiečiams pavyko persiorganizuoti ir šiame ruože sukurti tvarią gynybos sistemą.

Kita vertus, bendra padėtis yra labai nepalanki ukrainiečiams.

Net ir likdami šiose pozicijose, rusai efektyvia artilerijos, minosvaidžių, tankų ir PTRK (PTUR) ugnimi dengia paskutinį dar naudojama aprūpinimo, sužeistųjų ištraukimo ir atsitraukimo kelią link Bachmuto.

„Anksčiau ar vėliau puolimas čia atsinaujins. Ir toliau nebūsime populiarūs, bet užtat nuoseklūs – viliamės, kad didžioji dalis ukrainiečių pajėgų jau paliko Bachmuto miestą“, – rašo jie.

Orichovo Vasyukivkos – Zeleznianskės – Vasyukivkos (link Slaviansko) ir Vasyukivkos – Rozdolivkos – Veselės (link Syiversko) gynėjai apsigina nuo agresoriaus atakų.

Labai tikėtina, kad didelė dalis čia veikusių rusų pajėgų permesta į Chromovės – Bohdanivkos – Dobova Vasyukivkos – Orichovo Vasyukivkos ruožą.

Tęsiasi poziciniai mūšiai palei Bachmutovkos upės krantą, ukrainiečių artilerija ir manevriniai vienetai išlaiko agresorių rytiniame krante.

Į pietus nuo kelio Časiv Jaras – Ivanivskė tęsiasi susidūrimai. Agresoriui nepavyksta perlaužti įvykių savo naudai prie Ivanivskės.

Ukrainiečiai sustabdė jų puolimą pietinėje Bachmuto dalyje bei visoje ruožo kontaktinėje linijoje pereidinėja į kontratakas.

Avdijivka – Marijinka. Atrodo, kad padėtis aplink Avdijivkoje įtvirtintą rajoną stabilizuota.

Ukrainiečiai nebeleidžia agresoriui stumtis toliau link aprūpinimo kelių.

Prie Marijinkos padėtis stabiliai sunki, tačiau Ukrainos vienetai išlaiko pozicijas.

Vuhledaras. Sektoriuje tęsiasi lokalios agresoriaus atakos, kontaktinė linija nejuda.

Pietų kryptis


Tęsiasi abipusis apsikeitimas artilerijos smūgiais.

Paminėtina, kad agresorius pabandė vėl permesti savaeiges artilerijos sistemas į Kiburno neriją, su tikslu atakuoti taikinius esančius Očakive bei netiesiogine ugnimi turėti galimybę Dnipro įlankoje trikdyti galimą Ukrainos vienetų judėjimą šiose vietose (Dnipro ir Pietų Bugo upių žiotys).

Savo ruožtu ukrainiečių artileristai bandytojams nusiuntė karštų linkėjimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)