Agresorius atnaujino atakas Luhansko krypties Svatovės sektoriuje esančioje Novoselivskėje.

Atakos nebuvo sėkmingos, bet rusai greičiausiai prikaupė pajėgų ir resursų, todėl labai tikėtina, kad spaudimą šiame ruože kurį laiką palaikys.

Savo ruožtu ukrainiečiai vykdo pajėgų rotaciją, čiupinėja agresoriaus gynybos liniją Peršotravnevės – Jahidnės ruože.

Kreminos sektoriaus Ploščankos – Červonopopivkos ruože agresorius taip pat perėjo į kontratakas. Atakos vystomos nuo minėtų gyvenviečių link Nevskės.

Nors agresorius skelbia apie savo veiksmų sėkmę, ukrainiečių pėstininkai ir artileristai yra kitos nuomonės, sunkūs mūšiai tęsiasi.

Ir puola, ir ginasi

Agresoriaus karo propagandistai turbūt patys susimaišė dėl situacijos Kreminos vakarinėse ir pietvakarinėse prieigose. Jie skelbia, jog sėkmingai puola ir tuo pačiu praneša, kad beveik tuose pat ruožuose atmušinėja ukrainiečių atakas.

Tikroji situacija ruože yra įtempta, per pastarąsias kelias dienas rusai tikrai suintensyvino savo veiksmus, tačiau anksti teigti, jog jie jau perėmė iniciatyvą.

Ukrainiečiai atmušė agresoriaus atakas prie Spirnės, tačiau mūšių intensyvumas sumenkęs.

Donecko krypties Bachmuto sektoriuje agresorius jau kelinta diena MLRS ir kitų raketų pagalba apšaudo Bachmuto gynybos gilumoje esantį Kramatorską, atakuojama ir civilė infrastruktūra.

Būtent iš šio miesto link Bachmuto veda mažesni ir šiuo metu kiek saugesni keliai. Tikėtina, rusai intensyviai atakuodami Kramatorską siekia trikdyti vieną iš nedaugelio sąlyginai saugių ne tik ukrainiečių aprūpinimo, bet ir pajėgų rotacijos linijų.

Agresoriaus karo propagandistai ne kartą yra minėję, kad esminis rusų tikslas – ne tiek užimti Bachmutą bet ukrainiečiams padaryti maksimalius nuostolius ir neleisti atsitraukti.

Šie netiesioginės ugnies smūgiai Kramatorske gali būti vertinami kaip šio sumanymo dalis.

Nėra apsisprendę, kur pulti

Soledaro – Krasna Horos ruože agresoriui vis dar nepavyksta nulaužti ukrainiečių gynybos Krasna Horos apylinkėse, todėl rusų veiksmai link Vasiukivkos nėra sėkmingi.

Tuo pačiu rusai pabandė atakuoti Rozdolivkos – Veselės ruože, ukrainiečiai čia kol kas sėkmingai apsigynė.

Panašu, agresorius dar iki galo nėra apsisprendęs, ar pilna apimtimi tuo pat metu vystyti puolimą į vakarus link kelio Slavianskas – Bachmutas ir tuo pačiu į šiaurę, link Siversko, ar pasirinkti kažkurią vieną kryptį ir mesti daugumą vienetų ten.

Bachmuto rytinėse, pietrytinėse ir pietinėse prieigose vyksta sunkūs mūšiai.

Agresoriui pavyko pasistūmėti P. Lumumbos gatve, taip pat rusų vienetai užėmė keletą namų Opytnėje.

Norint geriau suprasti situaciją, būtina paminėti, kad šie taktinio lygmens pajudėjimai ant žemės rusams pavyko didžiulių nuostolių dėka per labai ilgą laiką, tad vertinimas dėl šio ruožo nepakitęs – ukrainiečiai sugeba sėkmingai sulaikyti agresorių.

Kelyje Horlivka – Bachmutas agresorius atakuoja kelią Kostiantinivka – Bachmutas ties Ivanivka.

„Manytume, kad atakos dar nepasiekė apogėjaus, nes agresorius greičiausiai dar vis ieško ukrainiečių gynybos silpnųjų vietų, telkia pajėgas bei resursus“, – rašo ekspertai.

Avdijivkos – Marijinkos sektoriuje mūšiai įprastiniuose ruožuose tęsiasi, bet intensyvumas gerokai sumenkęs.

Vuhledare ukrainiečiai toliau išlaiko iniciatyvą savo rankose ir neleidžia nedideliame placdarme įstrigusiems rusams pajudėti.

Rusų socialiniuose tinkluose Vuhledaro puolimo operacijos pradžioje sklandžiusią euforiją „mes beveik užėmėm Vuhledarą“ ir „fašistai bėga metę ginklus“, keičia pasakojimai apie „didvyriškas jūrų pėstininkų pastangas atmušant fašistų ordų atakas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją