Ekspertų teigimu, pirmadienį įvyko dar vienas apsikeitimas belaisviais – grįžta 108 karės.

Ukraina bus dar gražesnė“, – rašo jie.

Naudoja išbandytą taktiką

Agresorius tęsia teroristines atakas dronais savižudžiais. Intensyviai atakuojamas Kyjivas, kiti rusų prioritetiniai taikiniai – Mykolajivas ir Odesa.

Ukrainos oro gynyba veikia – numušti 25 dronai ir bent trys raketos, tačiau nuo visų atakų apsiginti nepavyksta.

Fiksuojama rusų Sirijoje ne kartą taikyta taktika – po smūgio atvykus gelbėjimo tarnyboms, smogiama dar kartą į tą pačią vietą.

Pasirodė informacija, kad Rusija į Baltarusiją perdislokuos 170 tankų.

Jei taip, tuomet tai sudaro apie 5 tankų batalionus. Kaip žinia, vienas tankų batalionas dažniausiai yra sudedamoji rusų mechanizuotos brigados ar pulko dalis.

Todėl galima daryti teorinę prielaidą, kad kol kas Baltarusijoje bus dislokuota 5 pulkų arba brigadų dydžio manevriniai vienetai (10 – 15 tūkst. karių).

Ekspertų vertinimu, tai toli gražu nepanašu į pajėgas galinčias pulti milijoninį Kyjivo miestą.

Ukrainiečiai įsitvirtina Svatovės sektoriuje esančiame Peršotravnevės – Kyslivkos ruože, agresorius vėl nublokštas į naujas gynybines pozicijas.

Neatmestina, kad siekdami išvystyti sėkmę ukrainiečiai į mūšį įvedinės daugiau mechanizuotų vienetų, o TRO liks ginti užimtų ruožų.

Kreminoje agresorius suintensyvino atakas Ternų – Torskės ruože. Meta didesnes pajėgas ir koncentruoja daugiau paramos ugnimi. Rusijos karo propagandistai skelbia, kad ukrainiečiai taip pat reaguoja ir kontaktinės linijos link permeta daugiau manevrinių vienetų.

Po keleto dienų taps aišku, kas savo rankose laiko iniciatyvą.

Kalba apie pastiprinimą

Ukrainiečiai toliau gina Lisičiansko sektoriuje esančią Spirnę nuo labai intensyvių rusų atakų. Agresoriui pasistūmėti nepavyko.

Bachmuto sektoriuje situacija ir toliau sudėtinga, bet jau kelinta diena agresoriui nepavyksta pasistūmėti.

Gynėjai vykdo kontratakas, aktyviai dirba jų artilerija. Jau puse lūpų kalbama apie link Bachmuto vykstantį ukrainiečių pastiprinimą.

„Pamenate prieš tris keturias dienas vykusius agresoriaus bandymus apeiti įvirtintą Marijinkos ruožą iš pietryčių per Pobedos kaimelį? Tada jie gerai gavo į riebią orko skūrą. Ką okupantai daro dabar? Ogi bando daryti tą patį. Vėl ginkluota mėsa juda atvira vietove, tačiau rezultatas vėl tas pats – utilizacija“, – rašo ekspertai.

Zaporižios sektoriuje be pakitimų, lokalūs susidūrimai Vuhledaro ruože tęsiasi. Beje, rusai ima rimtai svarstyti, kad ukrainiečių puolimas, kuris gali būti ne tik Orihivo – Huljaipolės ruože, bet ir per Dniprą perkeliant padalinius iš Pietų sektoriaus, yra neišvengiamas.

Paskutiniais duomenimis, Pjatichatkuose – Suchanovėje – Mylovėje fiksuojamas ukrainiečių aktyvumas, tačiau ekspertai teigia, kad kol kas sunku pasakyti, kokio jis masto.

Rusai pasakoja apie atmuštą grandiozinę ukrainiečių ataką, ukrainiečių analitikai tai vertina atsargiai, o Ukrainos oficialūs kanalai tyli.

„Locked N‘ Loaded“ neatmeta, kad ukrainiečių veiksmai minėtame ruože yra dalis didesnio sumanymo, kuris visas dar nėra pradėtas įgyvendinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)