„Locked N’ Loaded“ skelbia, kad, atvirų šaltinių duomenimis, nepaisant to, jog ir Ukraina neteko nemažai tankų (skaičiuojama apie 74), šiuo metu jų turi beveik pusšimčiu daugiau nei prieš karą – traktorininkų „spec. pajėgos“ partempė ne mažiau nei 177.

Kijevo kryptyje, kaip teigia ekspertai, situacija iš esmės nepasikeitusi: šiaurės vakariniame ir vakariniame sektoriuose agresoriaus jėgos gana silpnos, bando artilerijos smūgiais laikyti kontratakuojančius ukrainiečius.

Orkai ir toliau neatsisako siekių bet kokia kaina primesti savo mūšio ritmą. Pvz., Makarivo ar Bučos ruožuose mažomis pajėgomis bando pulti. Tiesa, tas puolimas labiau primena desperatišką puolimo imitaciją. Grįžti į sau patogias pozicijas be šviežių pajėgų ir resursų papildymo agresorius nebeturi pajėgumo“, – teigia ekspertai.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, šiaurės rytiniame sektoriuje ukrainiečiai ir toliau neleidžia Rusijos pajėgoms blokuoti Černihivo ir taip palengvinti tiekimą bei pajėgų judėjimą Kijevo link iš šiaurės.

Anot jų, pagrindinės agresoriaus pastangos šiuo metu nukreiptos į vakarinės miesto pusės iki pat Dniepro uždarymą, o čia kritinę svarbą turi Slavutyčo miestas, tad rusai bando jį „nulaužti“. Tiesa, nesėkmingai.

Kartu agresorius kaupia jėgas Brovarų–Boryspolio sektoriuose.

„Galima daryti prielaidą, kad jie ateityje rengiasi pulti, agresorius vis pabando įvykdyti lokalias atakas. Tačiau, kita vertus, matant, kad šiuo metu čia esančių pajėgų esminis uždavinys – išlaikyti pozicijas, neatmestina, jog agresorius gali siekti pirmiausia maksimaliai sutvirtinti savo gynybą“, – vertina jie.

Pasak karybos žinovų, ukrainiečių kontratakos šiaurės vakariniame ir vakariniame sektoriuose tikrai buvo pastebėtos: „Jei ir aplink Brovarus ukrainiečiai iškrėstų ką nors panašaus, čia agresoriaus padėtis būtų dar sunkesnė (dėl neblokuoto Černihivo, siauro tiekimo sektoriaus nuo Sumų, ilgų ir nuolat atakuojamų tiekimo kolonų). Pirma kregždė – ukrainiečių išvaduotas Lukianivkos miestelis (apie 50 km į rytus nuo Brovarų, šalia strateginio H07 kelio į Brovarus).“

Laukia agresyvių ukrainiečių veiksmų

Charkivo kryptyje, kaip pažymi ekspertai, – taip pat be pakitimų.

„Atvirai sakant, čia anksčiau ar vėliau lauktume agresyvesnių ukrainiečių veiksmų. Dabar sprendžiasi šiaurinio Donbaso flango likimas, tad kritiškai svarbu, kiek agresorius gaus spaudimo prie Charkivo ir jo kryptyje esančiuose tiekimo keliuose. Ypač turint omenyje, kad vakar atsinaujinęs puolimas prie Iziumo, tikėtina, įvyko pajėgomis nuo Charkivo“, – rašo ekspertai.

Situacija šiauriniame Donbaso flange, „Locked N’ Loaded“ teigimu, toliau išlieka įtempta.

„Agresorius toliau aršiai atakuoja Iziumo sektoriuje. Miestas beveik sugriautas, mūšiai vyksta apylinkėse. Žinoma, orkai pasiskelbė, kad jie jau užėmė miestą, tačiau paskubėjo – gavo į nosį ir grįžo, kur buvę“, – teigia jie.

Agresoriaus veiksmai Rubižnėje ir Popasnoje – be rezultatų.

Pietiniame flange ekspertus džiugina tai, kad ir čia ukrainiečiai ima kontratakuoti.

„Antai orkai išmušti iš Malynivkos, t. y. ukrainiečiai trukdo agresoriui vystysi puolimą nuo Volnovachos sektoriaus šiaurės vakarų link“, – teigia jie.

Mariupolis toliau ginasi. „Locked N’ Loaded“ teigimu, atrodytų, kad mūšių intensyvumas sumažėjo – tai galime spėti iš pastarosios paros „Azov“ pulko rezultatų – 4 BTR (šarvuočiai – Delfi) ir neaiškus skaičius pėstininkų – minus.

„Svarbu pastebėti, kad didžioji dalis šių nuostolių – ukrainiečių artilerijos darbas. Tad, panašu, artimų kautynių intensyvumas sumažėjęs. Panašu, kad vakar Berdianske savo „demilitaristinę“ kelionę baigę orkų laivai buvo nutaikyti į Mariupolį, tad ši sėkmė džiugina dvigubai“, – rašo ekspertai.

Anot jų, pietų kryptyje agresorius ir toliau bando išlaikyti tai, ką jam pavyko užgrobti.

„Ir toliau jiems esminė problema – aprūpinimas. Ukrainiečiai tai bando išnaudoti – atakuoja ugnimi ir vykdo lokalias kontratakas. Ir vėl puikiai veikia jų targetingas – panašu, kad sunaikintas 49-osios armijos priešakinis valdymo punktas. „Dvasingosios sverchderžavos spec. operacija be nuostolių“ tęsiasi. Taip ir toliau“, – ironizuoja jie.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją