„Jau ir iš Vladimiro Putino bunkerio per pačias storiausias gelžbetonines sienas matyti, kad Rusija Ukrainoje juda link karinio pralaimėjimo – politiškai jie jau yra pralaimėję ,– rašo ekspertai. –
Kokio šiaudo gali griebtis V. Putinas ir jo aplinka? Nemažai kalbančių apie cheminį ar net branduolinį ginklą. Negalima atmesti nei vieno varianto, kai sprendimus vis dar priima psichiškai nesveikas žmogus. Tačiau galbūt yra ir kitas kelias, t.y. ženkliai didesniu mastu pakartoti 1999 m. įvykdytą nusikaltimą prieš savus gyventojus“.

Tuomet, kaip primena „Locked N’ Loaded“, siekiant užkelti V. Putino reitingus ir pateisinti invaziją į Čečėniją, Kremlius Federalinės saugumo tarnybos (FST) rankomis sprogdino gyvenamus namus Rusijos miestuose ir šiais nusikaltimais apkaltino čečėnų teroristus.

„Jei darė tai tada, kas tą beprotį gali sustabdyti dabar? Surengti kokį kraują stingdantį, barbarišką nusikaltimą, ir juo apkaltinti „banderovcus“. Tada žiurkė galėtų pabandyti nuraminti vis labiau nepatenkintus gyventojus, sukelti masinę psichozę, laisva ranka paskelbti mobilizaciją. Jei Rusijos gyventojai yra ne avių banda, o savo šalį ir savo gyvybes branginantys žmonės, jie neturi kitos išeities kaip veikti“, – teigia ekspertai.

Anot jų, pasirodė duomenų, kad visose kryptyse okupantams itin striuka su maistu, šaudmenimis ir degalais.

„Ukrainiečių teigimu, viso šio gėrio liko ne daugiau nei trims dienoms. Sunku pasakyti, ar šie duomenys tikslūs, tačiau panašu, kad bėdos tikrai rimtos“, – teigia jie.

Karas Ukrainoje

Kijevo kryptyje, anot „Locked N’ Loaded“ Rusijos kariai toliau stengiasi neduoti ramybės gynėjams ir vėl bando laimę puldamas Bučą, Irpiną.

„Tai jie daro ne tik nesėkmingai, bet ir savo tokiais neapgalvotais veiksmais kiša galvą į kilpą. Ukrainiečiai kontratakavo ir atsiėmė Mošuno kaimelį. Maža to, šiuo metu duomenys nėra galutinai patvirtinti, tačiau panašu, kad ukrainiečiai supa prie Irpino ir Hostomelio bandžiusius raganėti orkus“, – teigia jie.

Anot ekspertų, jei jiems tai pavyktų, agresoriaus puolimo smaigalys būtų atkirstas nuo tiekimo, o jei rusai netektų šios kad ir sąlyginai nedidelės grupuotės, klausimas atviras, ar jie trumpuoju laikotarpiu (2 – 3 dienos) dar turės kuo šitaip stuksenti į ukrainiečių pozicijas, ir ar gynėjai nepajudės dar toliau.

„To jiems ir palinkėsime“, – pridūrė jie.

Puolimą vykdė sunkvežimiais?

Šiaurės rytiniame sektoriuje Rusijos kariuomenė, ekspertų žodžiais, gavo į skūrą Brovaruose.

„Šį kartą matant sudaužytus kamazus tai labiau panašu į neatsargų pasivažinėjimą, nei į ataką. Bet Rusijos karo minties genialumas jau nebenustebins, jei jie sumanė puolimą vykdyti sunkvežimiais. Toliau apšaudomas Černihivas, tačiau intensyvių bandymų blokuoti miestą šį kartą mažiau. Pavargo mažučiai“, – vertina jie.

Charkivo miestas, pasak „Locked N’ Loaded“, toliau negailestingai daužomas artilerija, tačiau gynėjai jau priprato ir skolingi nelieka.

Tuo pačiu okupantai siekia sutaisyti kritiškai operacijoms Charkivo kryptyje ir Iziumo sektoriuje svarbų geležinkelio ruožą nuo Belgorodo Rusijoje iki Kupiansko Ukrainoje.

„Kas jį sugadino – spręskit patys. Ukrainiečių SOP (Specialiųjų operacijų pajėgos – Delfi) ir teritorinės gynybos pajėgos turbūt tik gūžčioja pečiais ir sako: „Jis sugedo“. O akys tokios tyros ir nekaltos“, – rašo ekspertai.

Donbaso kryptyje ukrainiečiai atmušė 13 atakų, agresorius neteko 1 BTG (bataliono taktinės grupės – Delfi),14 tankų, 8 PKM (pėstininkų kovos mašinų – Delfi), 3 artilerijos sistemų, apie 300 karių.

Mariupolis toliau kaunasi

Šiauriniame flange, anot jų, yra neblogų naujienų: mūšiai aplink Severodonecką nerimsta, agresorius bando perlaužti situaciją, tačiau nesėkmingai.

Tuo pačiu geros naujienos iš Iziumo.

„Panašu, kad 45-as atskirasis inžinerinis pulkas keliauja paskui rusišką laivą. Bandydamas įrengti perkėlas per Donecą ir išlaikyti krantą anoje upės pusėje, šis dalinys buvo taip sutalžytas, kad neteko kovingumo ir įrangos. Maža to, sklinda kalbos, kad ir šio pulko vadas, pulkininkas N. Ovčarenko, ukrainiečių palydėtas pas raguotąjį. Tokiu būdu 1 GTA puolimas ties Iziumu vis labiau klimpsta“, – rašo ekspertai.

Virš Iziumo, kaip rašo karybos žinovai, pasirodė ukrainiečių aviacija, tad tai sako apie šiame sektoriuje praktiškai eliminuotą rusų oro gynybą – ukrainiečiai nerizikuotų mesti lėktuvų ten, kur neturėtų realių galimybių pasiekti rezultatą.

Mariupolis, anot jų, toliau kaunasi: „Per praėjusią parą gal mažiau orkų atvėso nei įprasta (17), bet už tai tankų medžiotojai toliau nestabdo (2 minus). Maža to, ukrainiečiai sunaikino patrulinį orkų laivą „Raptor“. Tai nedidelis patrulis laivas, iš kurio gali desantuotis nedidelės grupės asmenų. Daugiausia jis naudojamas FST pareigūnų (ypač – pasieniečių), jis galėtų būti pavojingas infiltruojant nedideles specialiosios paskirties grupes jūros ar upės pakrantėje.“

Mariuopolio atveju šis pajėgumas galėtų būti pavojingas infiltruojant tokius padalinius Kalmiuso upe gilyn į ukrainiečių kontroliuojamą teritoriją.

„Džiugu, kad gynėjai tam užkerta kelią. Maža to, ukrainiečiai sugebėjo sunaikinti EW mašiną Leer-3. Tokia brangi ir svarbi technika nebūna priešakinėse linijose, tad ir vėl puikia veikia ukrainiečių targetingas“, – teigia jie.

Gelbėtojai neša Ukrainos karį, išgelbėtą po 30 valandų nuo Rusijos raketų atakos Mykolajive

„Locked N’ Loaded“ teigimu, pietų kryptyje aiškėja pastarųjų dienų aktyvių ukrainiečių veiksmų rezultatai. Gynėjai kontratakavo šiaurinėje Mykolajivo dalyje. Pirmiausia prie Peskų (miestelis ant Pietinio Bugo rytinio kranto, apie 10 km į šiaurę nuo Mykolajivo) ir Krystoforifkos (apie 30 km į šiaurę nuo Mykolajivo). Peskai svarbūs tuo, kad kontrataka apsaugotos miesto prieigos iš šiaurės“, – rašo jie.

Tuo metu Krystoforivka yra tarp dviejų svarbių kelių, vedančių į šiaurinę Mykolajivo dalį, tad rusų išmušimas iš ten trikdo agresoriaus tiekimą ir pajėgų kaupimą rengiantis miesto šturmui.

Orkams nieko nelieka kaip laižytis žaizdas ir laukti pastiprinimo“, – konstatuoja ekspertai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją