„Įgyvendindami NATO viršūnių susitikime sprendimus, ir toliau didinsime NATO pratybų skaičių Lietuvoje“, - žurnalistams Vilniuje sakė generolas.

Pasak kariuomenės vado, Lietuva NATO vadovybei pranešė apie ketinimus į nacionalines pratybas kviesti ir kitų NATO šalių karius, jau sutarta dėl Vokietijos, Danijos, Portugalijos ir Belgijos karių dalyvavimo kitąmet.

Šiuo metu Lietuvoje dislokuota po kuopą amerikiečių ir vengrų karių, trečiadienį mėnesiui pratyboms atvyksta ir danų karių kuopa.

Spaudos konferencijoje, kuri surengta artėjančios Lietuvos kariuomenės dienos proga, J.V.Žukas sakė, kad kariuomenė sieks trijų pagrindinių tikslų: didinti kariuomenės parengtį, komplektuoti karinius vienetus personalu ir tobulinti karių kovinį rengimą.

Kalbėdamas apie kariuomenės parengties didinimą, generolas minėjo nuo lapkričio budinčias nacionalines Greitojo reagavimo pajėgas, kurias sudaro 1600 karių, pasirengusių reaguoti per 2-24 valandas. Kitą savaitę ketinama rengti pajėgų operacijų valdymo centro treniruotę, o kitų metų gegužę ir Greitojo reagavimo pajėgų pratybas poligonuose.

Kitąmet Lietuvos kariuomenė turėtų pasipildyti 450 profesinės karo tarnybos karių. Didžioji dauguma naujų karių bus paskirstyti į Sausumos pajėgų batalionus.

Tobulinant kovinį rengimą, planuojama plėsti poligonus, adaptuoti pratybų scenarijus. J.V.Žukas taip pat žadėjo, kad kariuomenė aktyviau bendradarbiaus su Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Viešojo saugumo tarnyba, Vadovybės apsaugos departamentu, Lietuvos šaulių sąjunga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)