Lietuvos piliečiai buvo perduoti oro uoste budinčioms tarnyboms patikrinimui. Karinis orlaivis grįžęs po skrydžio bus dezinfekuojamas, kad galėtų toliau vykdyti kitas užduotis. Orlaivio įgula skrydžio metu dėvėjo apsauginius kostiumus.

Anksčiau Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys teigė, kad karinių oro pajėgų transporto lėktuvas „Spartan“ jau pakilo iš Berlyno ir parskraidina Lietuvos piliečius.

V. Rupšys taip pat patvirtino, kad orlaivis pargabena ir medicininį krovinį, skirtą transplantacijai.

„Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų lėktuvas “Spartan” jau pakilo iš Berlyno į Vilnių su iš užsienio negalėjusiais grįžti Lietuvos piliečiais. Orlaivis ne tik parskraidins namo mūsų šalies žmones, bet ir pargabens medicininį krovinį, skirtą transplantacijai. Pagrindinis Lietuvos kariuomenės uždavinys yra šalies ginkluota gynyba, tačiau taikos metu yra lygiagrečiai veikiama pagal Taikos meto užduočių planus ir skiriama pagalba valstybei, jos institucijoms bei mūsų piliečiams“, – feisbuko paskyroje teigia V. Rupšys.

16 valandą iš Šiaulių išskridęs orlaivis parskraidina namo negalinčius grįžti šalies gyventojus bei turėtų pargabenti donoro kamienines ląsteles transplantacijai, anksčiau pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Spartanu“ gali būti pargabenta kiek daugiau nei 30 žmonių.

Lietuviai Vokietijoje įstrigo, kai Lenkija uždarė savo sienas ir neleido lietuviams grįžti per šalies teritoriją.

Dalis lietuvių šiuo metu yra Vokietijos ir Lenkijos pasienyje, kur lenkai atsisako praleisti lengvuosius automobilius per šalies sieną.

Maždaug 2 tūkst. Lietuvos piliečių informavo diplomatines atstovybes, kad dėl apriboto judėjimo negali grįžti į tėvynę.