Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, prezidentas suteikė brigados generolo laipsnius pulkininkui Edvardui Mažeikiui - kariniam atstovui prie Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos ir Europos Sąjungos ir pulkininkui Algiui Vaičeliūnui - Baltijos gynybos koledžo (BALDEFCOL) komendanto pavaduotojui.

E.Mažeikis prieš pradėdamas darbą Briuselyje kelerius metus vadovavo Lietuvos karinėms oro pajėgoms, o A.Vaičeliūnas, prieš išvykdamas į Tartu - vadovavo Lietuvos karo akademijai.

Karinių jūrų pajėgų vado pavaduotojui, štabo viršininkui komandorui Olegui Mariničiui suteiktas jūrų kapitono laipsnis.

Brigados generolas - Lietuvos kariuomenėje trečiasis pagal svarbumą karinis laipsnis po generolo leitenanto ir generolo majoro.

Šiuo metu brigados generolo laipsnius turi kariuomenės Lauko pajėgų vadas Arvydas Pocius ir generalinis inspektorius Česlovas Jezerskas, generolo majoro - Kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir į atsargą išėję buvę kariuomenės vadai Jonas Andriškevičius ir Jonas Kronkaitis.

Jūrų kapitono laipsnis Karinių jūrų pajėgų hierarchijoje yra aukščiausias vyresniųjų karininkų laipsnis. Lietuvoje jūrų kapitono laipsnį taip pat turi KJP vadas Kęstutis Macijauskas. Aukščiau nei šis laipsnis tik flotilės admirolo, kontradmirolo ir viceadmirolo. Lietuvoje dimisijos flotilės admirolo laipsnį turi tik pirmasis KJP vadas Raimundas Baltuška, o kontradmirolo ir viceadmirolo nėra nė vieno.

Seimo patvirtinta Lietuvos kariuomenės principinė struktūra šiems metams numato, kad kariuomenėje tarnauja iki 7 generolų ir admirolų.