"Šios naikintuvų priedangos yra reikalingos tam, kad galėtume užtikrinti visapusišką priimančiosios šalies paramą NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujantiems sąjungininkams, nes reaguojant į metų pradžioje pakitusią saugumo situaciją regione nuo kovo mėnesio pabaigos Aviacijos bazėje yra dislokuojamas didesnis kiekis naikintuvų," - sakė sutartį pasirašęs Lietuvos kariuomenės Aviacijos bazės vadas pulkininkas leitenantas Vidmantas Raklevičius.

Pasak Aviacijos bazės vado, papildomų priedangų įsigyti ir senąsias modernizuoti reikia, kad būtų galima apsaugoti jose laikomus modernius naikintuvus nuo įvairių meteorologinių reiškinių: tiesioginių saulės spindulių, šalčio, ledo, sniego, kt. Vykdant orlaivių operacinį aptarnavimą ir ginkluotės priežiūrą bus užtikrintas aviacinės technikos priežiūros, eksploatacijos reikalavimų laikymasis (temperatūros ir drėgmės reguliavimas), o tai garantuos sustiprinto oro policijos kontingento pasirengimą operatyviai reaguoti į oro erdvės pažeidimus virš trijų Baltijos valstybių.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, bendra šio projekto vertė - 6,7 mln. litų. Pagal jį bus modernizuotos 2004 m. įsigytos keturios mobilios priedangos orlaiviams ir papildomai nupirktos trys naujos. Lėšos naikintuvų priedangoms įsigyti ir modernizuoti yra skirtos iš šiais metais krašto apsaugai papildomai skirtų 130 mln. litų.

2004 m. įsigytos priedangos dėl ilgalaikės eksploatacijos nusidėvėjo ir jas reikia atnaujinti - modernizuoti.

Naujai įsigyjamas priedangas, planuojama, pastatyti iki šių metų lapkričio pabaigos, tuo tarpu dvi iš keturių senųjų modernizuoti iki šių metų spalio pradžios, o likusias dvi iki - šių metų lapkričio pabaigos.

Šiuo metu Aviacijos bazėje yra dislokuoti keturi Lenkijos karinių oro pajėgų ir keturi Jungtinės Karalystės karališkųjų oro pajėgų naikintuvai. Juos nuo metų rugsėjo 1 d. keičia Portugalijos karinių oro pajėgų kontingentas su šešiais naikintuvais ir Kanados karališkųjų oro pajėgų kariai su keturiais naikintuvais.