Joje kasdien gyvena, reaguoja į pasieniečių iškvietimus, o likusiu laiku treniruojasi kariai iš įvairių dalinių.

Bazė įsteigta pramoninėje teritorijoje, kurią kariams davė vietos verslininkai. Čia pastatytos šildomos palapinės, valgykla, įrengtos sanitarinės zonos, technikos parkavimo vietos, užtikrintas elektros tiekimas, apšvietimas ir kt.

Priešakinė bazė – įvairių operacijų bei misijų metu įrengiama infrastruktūra, paprastai įkuriama arti operacijų vietos. Tokiose bazėse planuojamos operacijos, gyvena, ilsisi ir treniruojasi kariai, taip pat iš jų vykstama į operacijų vietas.

Druskininkai yra netoli valstybinės sienos su Baltarusija. Čia mėnesiui įvesta nepaprastoji padėtis, kai netoli Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, buvo sutelkti keli tūkstančiai neteisėtų migrantų, bandę pralaužti sienos užtvarus, kad patektų į Europos Sąjungą. Šiomis dienomis dalis migrantų atsitraukė nuo sienos, keli šimtai jų išskraidinti namo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)