„Girdėjau daug savikritikos. Kritikos prasme, tikriausiai sutiksite, kad buvo mažiausiai kritikos per visus trejus metus Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungai“, – komentavo R. Karbauskis.

Žurnalistų paklaustas apie tą vietą, kur šalies vadovė sakė, kad „Tijūno bizūnas ir nurodymai, ką valgyti, kada gerti, kur gydytis ir su kuo susitikinėti, laisvos ir darnios visuomenės nesukurs“, R. Karbauskis suprato, kaip nukreiptą į jos pačios veiklą, o ne dabartinius valdančiuosius.

„Aš suprantu viena, kad „tulpių paštas“ tikriausiai parodė, kad priemonės buvo naudojamos pačios prezidentės, o ne mūsų“, – sakė R. Karbauskis.

Jis sakė nebūtų linkęs daryti vienareikšmės išvados, kad kritinės pastabos buvo nukreiptos į juos.

„Nes šnekėjo apie dešimties metų laikotarpį, ir aš supratau, kad labai daug šnekėjo apie prezidentinį laikotarpį, apie tai, ką darė pati prezidentė.

Mes dabar skaitome daug spaudoje, ir vis dažniau žmonės išdrįsta pasakoti apie tai, kaip teisėsaugos institucijos buvo naudojamos politiniams klausimams spręsti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Savo kalboje D. Grybauskaitė kalbėjo ir apie tai, kad „draudimai ir apokaliptiniai scenarijai, kurpiami dalies valdančiųjų, kelia nerimą ne tik užsienio investuotojams“.

„Tai pasmerkia šalį nesibaigiančiam eksperimentavimui vaučeriais, pensijų pakopomis, švietimo modeliais, ligoninių mutacijomis ir veidrodinėmis ministerijomis“, – kalbėjo šalies vadovė.

R. Karbauskis teigė bandąs suprasti, ką prezidentė turėjo mintyje kalbėdama apie veidrodines ministerijas.

„Žemės ūkio ministerijos perkėlimas į Kauną yra vienas iš gerų sprendimų. Jis bus naudingas ir pačiai ministerijai, ir Lietuvos žemdirbiams. Bet kokiu atveju tai yra regioninės politikos dalis, aš nelabai suprantu, kur čia yra kritika. O jei šnekėti apie vaučerius tai jų niekas neįvedinėjo“, – sakė R. Karbauskis.