„Pasakysiu tiesiai žemaitiškai – tai yra nusišnekėjimas. Reikėtų vertinti realiai tai, kas vyksta“, – sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderį pralinksmino G. Landsbergio teiginys, kad konservatoriai bus pirmi pagal gautų mandatų skaičių per savivaldos rinkimus.

„Manau, kad po savivaldos rinkimų bus galima paklausti G. Landsbergio, kaip jis skaičiavo, kad mes taip blogai pasirodysime savivaldybių rinkimuose, o jie laimės rinkimus. Man beliks sekmadienį pasijuokti iš to teiginio. Manau, kad savivaldybių rinkimai parodys, kad jis neteisus“, – sakė R. Karbauskis.

Vienintelis G. Landsbergio interviu DELFI išsakytas teiginys, kuris jam pasirodė nenusišnekėjimas, buvo mintys apie Gintauto Palucko valdomus socialdemokratus, kurias jis vadino agitacija už juos.

„Man tai yra labai gerai suprantama, (..) konservatoriams reikia rezultato, nes jiems reikia partnerio. O visa kita – daug demagogijos“, – sakė R. Karbauskis.

Koncentruojasi į susitikimus su rinkėjais

Jis taip absurdu vadino hipotezę, esą jis sabotuoja S. Skvernelio galimybes prezidento rinkimuose. Pasak jo, tuose rinkimuose jie orientuojasi ne į elektroninių parašų rinkimą, o realius susitikimus su rinkėjais.

„Mes prie kiekvieno parašo popieriuje įteikiame S. Skvernelio lankstinuką. Pas mus yra visa sistema, mes bendraujame su rinkėjais. (…) Net neabejoju, kad atnešime visus parašus lapuose, kiek mums jų išduota. Būtent tiek pagaminta lankstinukų. Mūsų žmonės labai norėjo eiti ir šnekėti su žmonėmis, rinkti parašus. Tai yra darbas, kuris duos savo rezultatą per rinkimus“, – įsitikinęs R. Karbauskis.

Pasak jo, tikslas yra ne lenktyniauti dėl parašų, o laimėti rinkimus. Į teiginius apie tai, kad jis esą eis dėl Vyriausybės kalbėti su G. Nausėda, R. Karbauskis atsakė taip: „mes šnekėsime su tuo, kas laimės rinkimus“.

G. Landsbergio interviu DELFI galima paskaityti čia.