„Aš pats būčiau šalininkas, kad atostogos būtų įteisintos, kad pamatę Palangoje Seimo narį žmonės negalvotų, kad jis ką nors pažeidinėja“, - žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, daug įvairių klausimų galima kelti dėl Seimo narių darbo organizavimo, tačiau lankyti posėdžius yra privalu.

„Galima svarstyti, ar gerai, kad Seimo narių darbo diena nenormuota, ar gerai, kad nėra jokių atostogų, yra daug klausimų, kuriuos galima kelti, bet Seimo posėdžių lankymas yra labai svarbu, tai yra prievolė“, - sakė R. Karbauskis.

Taip jis įvertino Seimo Statuto pataisą, kurią ketvirtadienį ketina pateikti Seimui parlamentaras Julius Sabatauskas.

Pagal siūlomą projektą, Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam Seimo, taip pat komiteto, komisijos, kurių narys jis yra, posėdžiuose to mėnesio atlyginimas mažinamas po 5 procentus už kiekvieną praleistą posėdį.

Į Seimo pavasario sesijos darbų programą sugrįžo Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektas. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis yra išreiškęs viltį, kad įstatymo projektas bus priimtas, tačiau nesiryžta prognozuoti, kaip bus išspręstas daugiausia aistrų keliantis Seimo narių atostogų įteisinimo klausimas.

2017 metų vasarą Seimas po pateikimo pritarė darbo grupės parengtam Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektui.

Pagal pateiktą projektą, Seimo veikla yra nepertraukiama, Seimo nariai savo įgaliojimus vykdo visos kadencijos metu, Seimo narys laiką tarp Seimo, Seimo struktūrinių padalinių ir darbo grupių, kurių narys jis yra, posėdžius planuoja savarankiškai.

Šiuo metu Seimo nario veiklą reglamentuoja Seimo statutas, Vyriausybės įstatymas.

Seimo narių teisių, pareigų ir veiklos garantijų įstatymo projektu siekiama įgyvendinti Konstitucinio Teismo 2004 m. liepos 1 d. nutarimą ir atskiru įstatymu nustatyti Seimo narių pareigas, teises ir garantijas.