„Mes neturime jokios papildomos informacijos apie tai, kas ten yra, todėl dar negalime vertinti. Kai žinosime, padėtį įvertinsime. Tų istorijų, kurios sietos su V. Rinkevičiumi buvo daugiau, bet jos visą laiką nepasitvirtindavo. Nežinau, kaip šį sykį bus“, – penktadienį BNS sakė Ramūnas Karbauskis.

„Mes atsakingai žiūrime į tuos dalykus. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos žmonių labai retai būna kokiuose nors korupcijos atvejuose, apie kuriuos šnekama, ir dar, atrodo, nebuvo tokio atvejo, kuris būtų patvirtintas, kad žmogus, kuris buvo mūsų sąjungoje reikšmingas atstovas, kad būtų nuteistas. Kaltinimų yra buvę, bet jie po to nepasitvirtina“, – teigė jis.

Penktadienį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo Biržų rajono savivaldybėje, įtarimai pateikti penkiems asmenims, tarp jų – ir merui Vytui Jareckui, buvusiam administracijos direktoriui Vidui Eidukui, buvusiam Seimo nariui Viktorui Rinkevičiui.

V. Rinkevičius ir V. Eidukas buvo LVŽS nariai, o V. Jarecką ši partija 2019 metais iškėlė į Biržų merus.

LVŽS penktadienį informavo BNS, kad V. Rinkevičius narystę partijoje sustabdė kovo mėnesį, o V. Eidukas penktadienį iš jos išėjo, kad netrukdytų tyrimui ir nekenktų „valstiečiams“.

Šis tyrimas, Specialiųjų tyrimų tarnybos teigimu, buvo pradėtas šių metų pradžioje, tačiau apie jį viešai paskelbta šią ir praėjusią savaitę asmenims pareiškus įtarimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)