„Taip, be abejonės, tai mūsų sprendimas“, – BNS sakė politikas, paklaustas, ar tebegalioja „valstiečių“ frakcijos sprendimas jį deleguoti į Seimo vadovybę.

„Tam, kad tai įvyktų, turi būti pasikeitimas Seimo pirmininko pozicijoje, nes Seimo pirmininkas siūlo pavaduotojus“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis teigė, kad dar nėra galutinio sprendimo, į kurias pareigas – parlamento vadovo ar pavaduotojo – jis pretenduotų.

Antradienį Seime žlugo slaptas balsavimas dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu. Valdantieji planuoja kitą antradienį, spalio 22 dieną, perbalsuoti šiuo klausimu.

Kad parlamento vadovas būtų atleistas iš pareigų, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys iš 141.

R. Karbauskis tvirtino, kad atstatydinus Seimo pirmininką, Seimo vadovybės laukia dideli pokyčiai.

„(...) didieji pokyčiai Seimo vadovybėje prasidės, jeigu antradienį sugebėsime priimti sprendimą dėl Seimo pirmininko, tada tikrai jie prasidės dideli“, – BNS sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

Paprašytas patikslinti, kokie tie pokyčiai galėtų būtų, R. Karbauskis minėjo, kad pirmiausia Seimo vadovybėje pasikeis du žmonės.

Nepasitikėjimą V. Pranckiečiu „valstiečiai“ motyvuoja tuo, kad jis kenkė valdančiosios daugumos formavimuisi Seime.

Be to, „valstiečiai“ skelbia jau surinkę būtiną skaičių parašų paskelbti nepasitikėjimą Seimo vicepirmininku „tvarkiečiu“ Remigijumi Žemaitaičiu. Mat jis nebeatstovauja jokiai parlamento frakcijai.

Buvę „tvarkiečiai“ įsteigė naują frakciją „Lietuvos gerovei“, o likęs vienas R. Žemaitaitis buvo priverstas eiti dirbti į Mišrią Seimo narių grupę.