Priekabiavimu kaltinamas R. Karbauskis „Delfi“ raštu atsiųstame komentare nurodė, kad jam sunku vertinti A. Maldeikienės veiksmus ir pasisakymus, ypač po to, kai ji įžeidė tremtinius, kentėjusius prie Laptevų jūros.

„O dabar vėl keistu būdu reikalauja dėmesio. Labai norėčiau matyti citatas, kurios politikei sukėlė norą kreiptis į Lygių galimybių kontrolielių. Galiu jai pasiūlyti pasikreipti dar ir į prokuratūrą ar į teismą, tuomet galėsime pasikalbėti argumentų kalba.

Bet manau, kad ne teisingumo paieškos politikei rūpi, o kaip dar labiau įaudrinti visuomenę. Panašu, kad viskas, kas susiję su tradicine šeima ir tuo, kas Lietuvai yra brangu, politikei kelia nemalonius jausmus.“

Pasak LŽVS lyderio, A. Maldeikienės ir kai kurių kitų valdančiosios daugumos politikų pasisakymai bendrame kontekste gali rodyti ir tai, kad tokių politikų pastangomis iškraipomas demokratijos suvokimas ir bandoma užtildyti, gąsdinti žmones, kurie turi kitokią nuomonę, nesutampančią su šios valdančiosios daugumos.

„O ši dauguma, kaip žinia, kėsinasi į šeimos institutą, siekia kištis į vaikų lytinį švietimą. Kitas dalykas, kuris taip pat neramina – neturime leisti, kad demokratija būtų iškreipta iki tokio lygio, kada netradicinės orientacijos žmonėms pažeidinėjant įstatymus, niekinant kitaminčius, darant įvairaus pobūdžio nusikaltimus, elgiantis neetiškai, jiems niekas nieko negalės pasakyti, nes bus apkaltinti priekabiavimu?“, – retoriškai klausė jis.

Politikas išskyrė dar vieną dalyką, kad Europos parlamento narė A. Maldeikienė, jo nuomone, puikiai žino, kad žmonės savo nuomonę reiškė ne vien todėl, kad T. V. Raskevičius tik apie gėjų teises kalba, dėl ko susidaro įspūdis, kad jis tikrai rūpinasi ne visais žmonėmis vienodai, bet ir dėl to, kad yra dalykinių problemų jo, kaip politiko, kaip komisijos pirmininko darbe.

„Raskevičius abstrakčiai formuluoja klausimus darbotvarkėse, dėl ko NVO nesupranta, ar bus diskutuojama jiems aktualiais klausimais, ne visos NVO kviečiamos į posėdžius ir jau yra jų kreipimaisi į Seimo frakcijas dėl to, kad jos jaučiasi diskriminuojamos.

Be to p. Raskevičius rengia uždarus posėdžius, nors juose nėra slaptos informacijos, jo vadovaujamo komiteto nariai net leidimo dirbti su ja neturi. Kyla daug klausimų, kodėl slepiamas turinys nuo visuomenės, neskelbiant posėdžio įrašo, pavyzdžiui, apie Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrą. Todėl panašu, kad tokia taktika – patys muša, patys rėkia – nori kuo daugiau dėmesio ir visuomenės susiskaldymo.“

Politikė kreipėsi į Lygių galimybių kontrolierių

A. Maldeikienė šiandien savo feisbuko paskyroje paskelbė, kad kad šiandien kreipėsi į Lietuvos Lygių galimybių kontrolierių, prašydama įvertinti pono R. Karbauskio elgesį, nes esą turi rimtą pamatą teigti, jog jo palaikoma akcija bei viešumoje nuolat kartojamos prieš Seimo narį T. Raskevičių nukreiptos mintys atitinka Lietuvos Lygių galimybių įstatymo 2 str. 7 d. numatytą priekabiavimą dėl lytinės orientacijos.

Tomas Vytautas Raskevičius yra kompetentingas, darbštus Seimo komiteto pirmininkas. Jo formuojamos darbotvarkės apima platų žmogaus teisių klausimų ratą. Žinant, kokią panieką, neapykantą iš kai kurių save krikščionimis vadinančių žmonių patiria T. Raskevičius ir kiti LGBT žmonės, keista tik tai, kad per jo vadovavimo komitetui laikotarpį LGBT bendruomenės klausimai svarstyti tik vieną kartą. Ir to karto užteko, kad jis būtų žeminamas. Faktai rodo, priekabiauja R.Karbauskis tik todėl, kad T.Raskevičius yra LGBT bendruomenės narys. Ir tai pažeidžia įstatymą“, – tikino ji.

Primename, kad konfliktas dėl T. V. Raskevičiaus pirmininko pareigų ėjimo įsiplieskė, kai vasario 23 dieną akciją prieš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką organizavę piliečiai parlamento vadovei Viktorijai Čmilytei-Nielsen įteikė, jų teigimu, per 300 tūkst. žmonių parašų, kad T. V. Raskevičius būtų atleistas iš šių pareigų.

„Įteiktas reikalavimas dėl Tomo Raskevičiaus pašalinimo iš Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų, kadangi sumaišyti vieši ir privatūs interesai, žiūrima vienos siauros visuomenės grupės teisės, nėra atsižvelgiama į visuomenės daugumos interesus“, – Seime tuomet žurnalistams sakė vienas iš akcijos iniciatorių Raimondas Grinevičius.

Pasak jo, dalį visuomenės piktina ir Žmogaus teisių komiteto vadovo siūlomi įstatymų projektai.

Savo ruožtu, Seimo pirmininkė tikino, kad visuomenininkais prisistatančių asmenų iniciatyva, raginanti parlamentarą T. V. Raskevičių trauktis iš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų, nėra peticija.

LŽVS lyderis anksčiau žiniasklaidos priemonėms neigė, kad esą jo vadovaujamas šešėlinis Ministrų Kabinetas galėjo prisidėti prie parašų rinkimo, reikalaujant, kad Laisvės partijos narį T. Vytautą Raskevičių pašalinti iš Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų.

Taučiau nurodė, kad šešėlinis „valstiečių“ premjeras iniciatyvą asmeniškai palaiko ir netgi pats parašą po organizuota iniciatyva būtų padėjęs, jei tik tokia proga būtų pasitaikiusi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (601)