Ekonomistas sekmadienį feisbuke rašė, kad jį apėmė svetimos gėdos jausmas stebint tai, kaip R. Karbauskis, dar prieš išrenkant LVŽS kandidatą Prezidento rinkimuose, atvirai reiškė paramą S. Skverneliui ir partiečius įtikinėjo, jog Seimo vadovas Viktoras Pranckietis neturi jokių galimybių laimėti.

„Jeigu pažeminimas yra, kad 56 skyriai iškėlė Saulių Skvernelį, o ne Viktorą Pranckietį, tai tada galime vadinti tai pažeminimu. Bet realiai pažeminimo, kad buvo pasakyta ir įvardintas skaičius, kiek remia jį, ir tai, ar vienas, ar kitas Seimo narys, ar partijos pirmininkas pasisakė už vieną ar kitą kandidatą, - tai nėra pažeminimas, tai yra normalus politinis procesas“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderio nuomone, G. Nausėda neigiamai atsiliepė apie jo kalbas tik dėl to, kad nesupranta, kas yra normalus politinis procesas.

„Problema yra ta, kad gerbiamas Nausėda nėra politikas arba nebuvo politikas, ir jis nelabai supranta, kad tai yra normalus politinis procesas. Politikas negali įsižeisti, kad jis pralaimi vienus ar kitus rinkimus“, - teigė R. Karbauskis.

G. Nausėda sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ tikino pajutęs svetimos gėdos jausmą, stebėdamas LVŽS suvažiavime vykusius partijos kandidato į prezidentus rinkimus.

„Aplanko svetimos gėdos jausmas, kai vardan politinių tikslų imituojama demokratija, kai familiariai žeminamas žmogus, bendrapartietis, sumenkinamas antrasis pagal svarbą valstybėje atstovaujamosios valdžios pareigūnas, pažeminant jį iki butaforinio konkurento, kuris apipilamas atlaidžia juoko krizena. O juk tai požiūris į vyresnio amžiaus žmogų, savos partijos narį ir į visą valstybės valdymą. Vienus iš aukščiausių įgaliojimų valstybėje turintis politikas paplekšnojamas per petį ir kaip jaunuolis šposaujant palydimas ant atsarginių suolelio. Esą, mielas Viktorai Pranckieti, pasitarnavai partijos elitui, turinčiam daug valdžios ir norinčiam jos dar daugiau vienose rankose, o dabar pasitrauk, nors kaip politikas ir padarei didelę pažangą, ...atidirbai. Garbusis, sėskis, gal iškviesime į tribūną kitą kartą, jei tinkamai elgsies“, - feisbuke rašė G. Nausėda.

R. Karbauskio agitaciją neigiamai įvertino ir pats Seimo pirmininkas. Pasak parlamento vadovo, būtent dėl „valstiečių“ pirmininko agitavimo prieš jį laimėti partijos paramos Prezidento rinkimuose jis jokių galimybių neturėjo.

„Aš neturėjau partijos pirmininko palaikymo. Tai įsivaizduokite, kai yra agitacija ne už mane, arba net prieš mane, tai kokį aš palaikymą galiu turėti“, - po LVŽS suvažiavimo žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovo teigimu, tokia R. Karbauskio agitacija gali pakenkti S. Skverneliui dalyvaujant šalies vadovo rinkimuose.

„Jis (R. Karbauskis. - ELTA) neturi turėti kažkokios išankstinės nuomonės. Jis mano galimybes čia (LVŽS vidiniuose kandidato į prezidentus rinkimuose) sumažina, bet jis gali mažinti ir Skvernelio galimybes ten (Prezidento rinkimuose. - ELTA), nes Skverneliui dabar reikia mūsų palaikymo, vienodumo, o ne kažkokio tarpusavyje aiškinimosi santykių“, - kalbėjo V. Pranckietis.

ELTA primena, kad šeštadienį „valstiečiai“ savo kandidatu Prezidento rinkimuose išsirinko S. Skvernelį. Prienuose vykusiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos suvažiavime, kuriame dėl galimybės atstovauti partijai Prezidento rinkimuose Vyriausybės vadovui iššūkį metė Seimo pirmininkas V. Pranckietis, premjeras sulaukė absoliutaus susirinkusių „valstiečių“ palaikymo.

Už tai, kad S. Skvernelis būtų LVŽS kandidatas pavasarį vyksiančiuose Prezidento rinkimuose, pasisakė 461 iš 570 suvažiavime balsavusių „valstiečių“. Seimo pirmininką palaikė 103 „valstiečiai“.

Dar iki LVŽS pareiškiant paramą S. Skverneliui, R. Karbauskis neslėpė palaikymo premjerui. Pasak jo, V. Pranckietis galimybių laimėti Prezidento rinkimus neturi.

R. Karbauskis tvirtino, kad pats savo balsą slaptame balsavime atiduos už premjerą. Nors, tvirtino jis, LVŽS kandidatu Prezidento rinkimuose panorusį tapti Seimo vadovą V. Pranckietį jis gerbia, tačiau, pasak jo, laimėti šalies vadovo rinkimų jis šansų neturi.

„Aš balsuosiu už Saulių Skvernelį, net neabejodamas, kad šitas žmogus, mano įsitikinimu, turi visas savybes, kurios reikalingos suvienyti tautą vardan mūsų visų gerovės. Mano įsitikinimu, Saulius Skvernelis yra tautos kandidatas“, - kalbėjo R. Karbauskis, pridurdamas, kad V. Pranckietis galimybių laimėti Prezidento rinkimų neturi.