R. Karbauskis teigia esantis įsitikinęs, kad neretai kritikos dėl prasiveržusių emocijų sulaukiantis S. Skvernelis nėra neprognozuojamas politikas. Priešingai, jo teigimu, S. Skvernelio emocijos niekada nebūna savanaudiškos.

„Sauliaus charakteris, man atrodo, yra žmogaus - tokio paprasto žmogaus, kuris gyvena šalia mūsų. Jis emocionalus, bet jis niekada tos emocijos nepaverčia kažkokiais dalykais, kurie jam tarnautų asmeniškai“, - „Žinių radijui“ trečiadienį kalbėjo R. Karbauskis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas pasidalino savo psichologinėmis įžvalgomis. Jo įsitikinimu, emocingas žmogus yra kartu ir jautrus žmogus.

„Emocingas žmogus yra jautrus žmogus. Man atrodo, kad tai yra savybė, kuri prezidentui ypatingai reikalinga“, - teigė jis.

Dėl šių priežasčių, neabejojo R. Karbauskis, S. Skvernelis būtų geriausias prezidentas Lietuvai.

„Aš esu tikras dėl to, kad Saulius būtų tikrai tas žmogus, kuris būtų geriausias prezidentas, nes jis yra jautrus žmogus“, - apibendrino „valstiečių“ lyderis.

„Valstiečiai“ šiemet vyksiančiuose prezidento rinkimuose remia S. Skvernelį. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, pirmadienį oficialiai pretendentu į kandidatus prezidento rinkimuose užsiregistravusiam S. Skverneliui Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) paaukojo 50 tūkst. eurų.