Paklaustas, ar šis rezultatas jį džiugina, atsakė: „Bet kokiu atveju, mes visą laiką, kokie bebūtų rezultatai, turime gerbti šalies vadovą, aš balsavau už prezidentą, ir atitinkamai supratau, šnekėdamas ir agituodamas šiek tiek už šį kandidatą, kuris suteiktų viltį dialogui“.

Jis vylėsi, kad išrinktasis prezidentas šnekėsis ir bandys ieškoti dialogo būdu tų sprendimų, kurie naudingiausi Lietuvos žmonėms.

Taip pat R. Karbauskis pripažino, kad klydo dėl rinkimų rezultatų, ir atskleidė, kad tolimesni pareiškimai dėl sprendimų bus po 12 nakties: „Partija ir frakcija neturi kito pasirinkimo dėl likimo valdžioje, nes jokia kita partija nesiima formuoti valdančiosios daugumos, tas buvo pasakyta iškart po pirmojo turo, bet visi kiti sprendimai, mes dar palauksime, bus po pusės valandos“.

„Kiekvienas partijos vadovas nori, kad partija laimėtų. Turbūt bet kuris partijos vadovas tokius pareiškimus turėtų daryti. Iš tikrųjų galbūt neįvertinoma to, kad savivaldybių rinkimuose žmonės balsavo už merus, ir tas faktorius labai suveikė socialdemokratų naudai, jie turėjo daug merų, jų merai dirba neblogai ir rezultatas buvo labai sėkmingas“, – apie savo nesėkmės priežastis kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Kol nėra rezultatų, R. Karbauskis atsisakė komentuoti EP rinkimų baigtį ir nuogirdas apie tai, kad ir vėl pirmauja socialdemokratai. „Ir šiuo atveju žmonės renkasi asmenybes“, – teigė jis.